Ухвала
від 13.12.2023 по справі 727/12357/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/12357/23

Провадження № 2/727/2104/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 грудня 2023 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

головуючого судді Чебан В.М.

при секретарі Бружа В.М.

за участю позивача ОСОБА_1

за участю представника позивача ОСОБА_2

за участю представника відповідача Ніколаєнко Н.О.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру» про стягнення заборгованості із заробітної плати, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м.Чернівці перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ДП «Центр Державного земельного кадастру» про стягнення заборгованості із заробітної плати.

Згідно позовних вимог позивач просить суд стягнути з ДП «Центр Державного земельного кадастру» на його користь заборгованість із заробітної плати за період січень-лютий 2021 року, квітень-вересень 2021 року у сумі 73 312 грн., з утриманням з цих коштів передбачених законом податків та обов`язкових платежів; компенсацію за 62 дня невикористаної щорічної відпустки у сумі 19256,9 грн. з утриманням з цих коштів передбачених законом податків та обов`язкових платежів; вихідну допомогу при звільненні у сумі 9 164,00 грн. з утриманням з цих коштів передбачених законом податків та обов`язкових платежів. Стягнути з ДП «Центр Державного земельного кадастру» на його користь кошти за затримку виплати розрахунку при звільненні до розгляду справи по день постановлення рішення та стягнути судові витрати.

12.12.2023 року представник відповідача ОСОБА_3 спрямувала наадресу судуклопотання провитребування доказівпосправі. Зазначає, що центр ДЗК фактично не має можливості визначити суму заборгованості із заробітної плати ОСОБА_1 та визначити якою є сума за затримку виплати розрахунку при звільненні ОСОБА_1 , у зв`язку з відсутністю більшості частини кадрових та бухгалтерських документів Філії. Таким чином, для визначення середнього заробітку, що підлягає до стягнення з відповідача та сум середнього заробітку, що виплачений позивачу Чернівецькою регіональною філією Центру ДЗК за спірні періоди, а також враховуючи відсутність у Центру ДЗК зазначених документів та неможливістю їх отримання самостійно, вважає, що для встановлення об`єктивної істини, повного та всебічного розгляду даної справи необхідно витребувати від Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформацію про доходи та виплати ОСОБА_1 за період з 01.04.2020 року по 30.09.2021 року включно з розбивкою по місяцях та витребувати від Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відомості про нарахування Чернівецькою регіональною філією Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) зі звітів про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування застрахованій особі ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) помісячно з 01.04.2020 року по 30.09.2021 року включно із зазначенням місяця та року, за який проведено нарахування, кількості календарних днів відпусток, кількості календарних днів тимчасової непрацездатності, загальної суми нарахованої заробітної плати.

Представник відповідача в підготовчому судовому засіданні підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Позивач та представник позивача не заперечили проти задоволення даного клопотання.

Суд,дослідивши письмовіматеріали справи та заслухавши думки сторін по справі, вважає, що вимоги представника відповідача про витребування вказаних в клопотанні доказів по даній справі підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Так, частиною 1 статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ізч.3ст.84ЦПК Україниу разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Частиною 7 статті 84 ЦПК України передбачено, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Таким чином, враховуючи, що у сторін по справі виник спір про стягнення заборгованості із заробітної плати, в матеріалах справи відсутні зазначені в клопотанні представника відповідача докази, при цьому вказані докази мають доказове значення по справі, а також представник відповідача не має можливості самостійно отримати вказані докази, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню та слід витребувати зазначені в клопотанні докази.

Керуючись ст.ст. 84, 107, 260, 261, 354 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_3 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформацію про доходи та виплати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) за період з 01.04.2020 року по 30.09.2021 року включно з розбивкою по місяцях.

Витребувати з Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області відомості про нарахування Чернівецькою регіональною філією Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) зі звітів про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, надбавки, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування застрахованій особі - ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) помісячно з 01.04.2020 року по 30.09.2021 року включно із зазначенням місяця та року, за який проведено нарахування, кількості календарних днів відпусток, кількості календарних днів тимчасової непрацездатності, загальної суми нарахованої заробітної плати.

Виконання ухвали доручити Головному управлінню ДПС у Чернівецькій області та Головному управлінню Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Копію ухвали суду направити сторонам.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Чернівецького апеляційного суду через Шевченківський районний суд міста Чернівці. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

СУДДЯ:

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення13.12.2023
Оприлюднено15.12.2023
Номер документу115645870
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —727/12357/23

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Одинак О. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Одинак О. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Одинак О. О.

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Рішення від 16.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Чебан В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні