Ухвала
від 14.12.2023 по справі 488/3130/20
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 488/3130/20

Провадження № 2/488/182/23

УХВАЛА

Іменем України

14.12.2023 року м. Миколаїв Корабельний районний суд м. Миколаєва

у складі: головуючої по справі судді Чернявської Я.А.

за участю секретаря судового засідання Авдєєвої К.Р.,

за участю прокурора - Ярош Н.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівникаМиколаївської місцевоїпрокуратури №2 вінтересах державидо Миколаївської міськоїради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнаннянедійсним таскасування пунктіврішення міськоїради,визнання недійснимдержавного актуна право власностіна земельнуділянку,визнання недійсним таскасування свідоцтвапро правовласності наземельну ділянкута договорударування,скасування реєстраціїправа власностіта поверненняземельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Корабельного районного суду міста Миколаєва перебуває цивільна справа за позовом заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави до Миколаївської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 "про визнання недійсним та скасування пунктів рішення міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку та договору дарування, скасування реєстрації права власності та повернення земельної ділянки.

13.12.2023 року на адресу суду від заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва Чобану Дмитра надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника позивача Миколаївської місцевоїпрокуратури №2 - Окружної прокуратури міста Миколаєва (54001, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 73 ).

Мотивуючи клопотання тим, що відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури, яким місцеві прокуратури реформовано в окружні, наказу Генерального прокурора № 39 від 17.02.2021 року «Про окремі питання забезпечення початку роботи окружних прокуратур» та додатку до наказу, створено Окружну прокуратуру міста Миколаєва, юрисдикція якої поширюється на Миколаївській район у межах Миколаївської міської територіальної громади, у зв`язку з чим остання є правонаступником Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та повноважною представляти інтереси держави в особі Миколаївської обласної державної адміністрації.

Прокурор Ярош Н. у судовому засіданні підтримала зазначене клопотання та просила суд його задовольнити.

Від представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Лемле Н.В. надійшла заява про проведення судового засідання без участі представника.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, про дату та час судового засідання були повідомлені своєчасно та належним чином, про поважність причин своєї неявки суд не повідомили.

Розглянувши заявлене клопотання позивача, суд вважає його обґрунтованими та таким, що підлягає задоволенню.

Процесуальне правонаступництво, як і заміна неналежної сторони, являє собою зміну суб`єктного складу учасників спору.

Процесуальне правонаступництво - це заміна під час провадження у цивільній справі сторін або третіх осіб іншими особами, до яких переходять права та обов`язки у спірних правовідносинах.

Згідно з статтею 55 Цивільно процесуального кодексу України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи зазначене,суд доходитьпереконання проможливість задоволенняклопотання про залучення до участі у справі правонаступника позивача - Окружну прокуратуру міста Миколаєва.

Керуючись ст. 55, 222, 258, 260, 351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заступника керівника Окружної прокуратури міста Миколаєва Чобану Дмитра про залучення до участі у справі правонаступника позивача - задовольнити.

Залучити Окружну прокуратуруміста Миколаєва(54001,м.Миколаїв,вул.Нікольська,73) до участіпо справіза позовом заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 2 в інтересах держави до Миколаївської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про визнання недійсним та скасування пунктів рішення міської ради, визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку, визнання недійсним та скасування свідоцтва про право власності на земельну ділянку та договору дарування, скасування реєстрації права власності та повернення земельної ділянки, як правонаступника Миколаївської місцевої прокуратури № 2.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, зазначений строк обчислюється з дня вручення їй відповідної ухвали суду.

Суддя Я. А. Чернявська

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115650243
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —488/3130/20

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 25.05.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Лазарева Г. М.

Ухвала від 05.08.2021

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Лазарева Г. М.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Лазарева Г. М.

Постанова від 28.04.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Постанова від 28.04.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Крамаренко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні