Ухвала
від 11.12.2023 по справі 463/11100/23
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/11100/23

Провадження №2/463/2084/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

11 грудня 2023 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Леньо С.І., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний центр служби крові», третя особа ОСОБА_2 про відшкодування шкоди заподіяної внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернуласьдо Личаківськогорайонного судум.Львоваз позовноюзаявою довідповідача,просить ухвалитирішення,яким стягнути з відповідача на її користь матеріальну шкоду заподіяну внаслідок дорожньо транспортної пригоди в сумі 265500 грн.

Як на підставу позову покликається на те, що з вини відповідачки відбулась ДТП, внаслідок якої їй спричинено матеріальну та моральну шкоду, яка підлягає стягненню з відповідача.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України, підсудна Личаківському районному суду м. Львова, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства та згідно вимог ч. 4, п. 1 ч. 6 ст. 19, п. 1 ч. 1 ст. 274 ЦПК України в порядку спрощеного позовного провадження як малозначна справа, оскільки ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, призначивши до розгляду за наявними в справі матеріалами без проведення судового засідання, оскільки характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, на даний час, свідчить про необхідність вирішення лише питань права, а згідно практики ЄСПЛ щодо гарантій публічного судового розгляду (рішення від 08 грудня 1983 року у справі «Axen v. Germany», заява № 8273/78, рішення від 25 квітня 2002 року «Varela Assalino contre le Portugal», заява № 64336/01), у випадках, коли мають бути вирішені тільки питання права, то розгляд письмових заяв, на думку ЄСПЛ, є доцільнішим, ніж усні слухання.

Оскільки згідно із частиною першою статті 8 ЦПК України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи, учасників справи цією ухвалою слід проінформувати про дату, час і місце розгляду справи, який відбудеться без проведення судового засідання.

На підставінаведеного такеруючись ст.ст.8,19,175,177,187,190,274ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ,ІПН НОМЕР_1 )до Комунальногонекомерційного підприємстваЛьвівської обласноїради «Львівськийобласний центрслужби крові»(м.Львів,вул.Пекарська,65,ЄДРПОУ 01996757),третя особа ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ) про відшкодування шкоди заподіяної внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Призначити справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання за наявними в ній матеріалами на 17.01.2024о 14:10год. в приміщенні Личаківського районного суду м. Львова за адресою м. Львів, вул. Б. Лепкого, 16.

Роз`яснити, що за клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін (ч. 5 ст. 279 ЦПК України). Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позовну заяву з дня вручення даної ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (п. 2 ч. 5 ст. 178 ЦПК України). У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ст. ст. 179, 278 ЦПК України, встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив п`ять днів з дня отримання копії відзиву на позов. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою статті 178 цього Кодексу. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ст. ст. 180, 278 ЦПК України встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив для подання заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятою статті 178 цього Кодексу. Копія заперечень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду. До заперечень додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ст. ст. 181, 278 ЦПК України визначити третій особі десятиденний строк з дня отримання даної ухвали для надання пояснення щодо позову та десятиденний строк для надання пояснень щодо відзиву, в яких висловити свої міркування, аргументи та відповідні докази та надати пояснення до позову (відзиву). До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостою статті 178 цього Кодексу. Копія пояснень та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду. До пояснень додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що за клопотанням сторони суд може відкласти розгляд справи з метою надання додаткового часу для подання відповіді на відзив та (або) заперечення, якщо вони не подані до першого судового засідання з поважних причин.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1312/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Всім, окрім позивача разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на таку ухвалу може включитись до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Леньо С.І.

Дата ухвалення рішення11.12.2023
Оприлюднено19.12.2023
Номер документу115689765
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди заподіяної внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —463/11100/23

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Рішення від 15.05.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні