Ухвала
від 06.12.2023 по справі 760/11169/20
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/11169/20

6/760/1019/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2023 року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Українця В.В.

при секретарі Степановій Н.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрпродснекгруп» про поворот виконання рішення у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Лідер Смаку», Товариства з обмеженою відповідальністю «Лідер Снек» до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ОСОБА_1 , третя особа Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, зобов`язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

ТОВ «Укрпродснекгруп» звернулось в Солом`янський районний суд м. Києва з заявою про поворот виконання рішення.

Свої вимоги мотивує тим, що рішенням Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року задоволено позов ТОВ «Торговий Дім «Лідер Смаку», ТОВ «Лідер Снек» до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ОСОБА_1 , третя особа Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, зобов`язання вчинити дії. Постановою Київського апеляційного суду міста Києва від 24 жовтня 2022 року рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року скасовано та ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову. Київським апеляційним судом вирішено питання про права та інтереси ТОВ «Укрпродснекгруп», яке не було залучено до участі у цій справі.

На момент коли ТОВ «Укрпродснекгруп» дізналося про розгляд цієї справи та подало апеляційну скаргу, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вже виконало рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року та опублікувало в офіційному Бюлетені «Промислова власність» відомості про визнання комбінованого позначення « Лакомка » (представленого словесним написом «Лакомка», виконаним характерним шрифтом літерами кирилиці червоного кольору) добре відомим в Україні знаком відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Лідер Смаку», Товариства з обмеженою відповідальністю «Лідер Снек» станом на 01 грудня 2019 року для товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг: «Насіння оброблене; Насіння соняшнику оброблене».

Таким чином, існують підстави для повороту виконання рішення суду.

У судовому засіданні представник заявника підтримав заяву та просив її задовольнити.

Інші учасники судового розгляду у судове засідання не з`явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись.

У матеріалах справи містяться письмові пояснення представника Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій», з яких вбачається, що пунктом 4 ст. 25 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» зазначено, що відомості про добре відомі торговельні марки, визнані такими Апеляційною палатою або судом, вносять Національним органом інтелектуальної власності до переліку добре відомих в Україні торговельних марок та публікуються в Бюлетені. Перелік добре відомих в Україні торговельних марок має інформаційний характер, є загальнодоступним і оприлюднюється на офіційному веб-сайті НОІВ. Таким чином, у разі задоволення судом заяви ТОВ «Укрпродснекгруп» про поворот виконання рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року, Державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» виконає відповідне рішення суду.

Заслухавши думку представника заявника, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що рішенням Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року задоволено позов ТОВ «Торговий Дім «Лідер Смаку», ТОВ «Лідер Снек» до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ОСОБА_1 , третя особа Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, зобов`язання вчинити дії.

Визнано, що станом на 01 грудня 2019 року комбіноване позначення «Лакомка» (представлене словесним написом «Лакомка», виконаним характерним шрифтом літерами кирилиці червоного кольору) стало добре відомим в Україні знаком відносно ТОВ «Торговий Дім «Лідер Смаку» та ТОВ «Лідер Снек» для товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг: «Насіння оброблене; Насіння соняшнику оброблене».

Зобов`язано Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України опублікувати в офіційному Бюлетені «Промислова власність» відомості про визнання комбінованого позначення « Лакомка » (представленого словесним написом «Лакомка», виконаним характерним шрифтом літерами кирилиці червоного кольору) добре відомим в Україні знаком відносно ТОВ «Торговий Дім «Лідер Смаку», ТОВ «Лідер Снек» станом на 01 грудня 2019 року для товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг: «Насіння оброблене; Насіння соняшнику оброблене».

Зобов`язано Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України відхилити реєстрацію знака для товарів і послуг за заявкою № m202003166 від 17 лютого 2020 року на ім`я ОСОБА_1 відносно всіх заявлених товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг.

ТОВ «Укрпродснекгруп» як особа, яка не брала участі у справі, проте права якої були порушені, звернулось до Київського апеляційного суду з апеляційною скаргою на рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року.

Київський апеляційний суд прийшов до висновку про те, що судом першої інстанції не вирішено питання про склад учасників судового процесу та вирішено питання про права та інтереси ТОВ «Укрпродснекгруп» у цій справі.

У зв`язку з цим, постановою Київського апеляційного суду від 24 жовтня 2022 року рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року скасовано та ухвалено нове рішення про відмову у задоволенні позову.

Постановою Верховного Суду від 27 вересня 2023 року постанову Київського апеляційного суду міста Києва від 24 жовтня 2022 року залишено без змін.

Відповідно до ч. 9 ст. 444 ЦПК України якщо питання про поворот виконання рішення не було вирішено судом відповідно до частин першої - третьої цієї статті, заява відповідача про поворот виконання рішення розглядається судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

З заяви вбачається, що Київським апеляційним судом вирішено питання про права та інтереси ТОВ «Укрпродснекгруп», яке не було залучено до участі у цій справі. На момент коли ТОВ «Укрпродснекгруп» дізналося про розгляд цієї справи та подало апеляційну скаргу, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України вже виконало рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року та опублікувало в офіційному Бюлетені «Промислова власність» відомості про визнання комбінованого позначення « Лакомка » (представленого словесним написом «Лакомка», виконаним характерним шрифтом літерами кирилиці червоного кольору) добре відомим в Україні знаком відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Лідер Смаку», Товариства з обмеженою відповідальністю «Лідер Снек» станом на 01 грудня 2019 року для товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг: «Насіння оброблене; Насіння соняшнику оброблене».

Зазначене підтверджується роздруківкою з Бюлетеня «Промислова власність» від 26 жовтня 2020 року № 20 та інформацією з сайту ДО «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій».

Вбачається, що Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України було виконано рішення суду, яке в подальшому було скасовано та відмовлено у задоволенні позову повністю.

У цій категорії справ законом допускається поворот виконання рішення суду.

У направлених до суду поясненнях представника Державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» зазначено, що у разі задоволення судом заяви ТОВ «Укрпродснекгруп» про поворот виконання рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року, Державна організація «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» виконає відповідне рішення суду.

З огляду на наведене, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 444 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрпродснекгруп» про поворот виконання рішення у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Лідер Смаку», Товариства з обмеженою відповідальністю «Лідер Снек» до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ОСОБА_1 , третя особа Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) про визнання торговельної марки добре відомою в Україні, зобов`язання вчинити дії задовольнити.

Допустити поворот виконання рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 10 липня 2020 року.

Зобов`язати Державну організацію «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій» внести зміни до Переліку добре відомих в Україні торговельних марок шляхом видалення відомостей про визнання комбінованого позначення « Лакомка » (представленого словесним написом «Лакомка», виконаним характерним шрифтом літерами кирилиці червоного кольору) добре відомим в Україні знаком відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий Дім «Лідер Смаку» (м. Київ, просп. Степана Бандери, 5, оф. 11, код ЄДРПОУ 40904033), Товариства з обмеженою відповідальністю «Лідер Снек» (Полтавська область, м. Кременчук, вул. Ярмакова, 9, код ЄДРПОУ 36410581) станом на 01 грудня 2019 року для товарів 29 класу Міжнародної класифікації товарів і послуг: «Насіння оброблене; Насіння соняшнику оброблене».

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повна ухвала суду складена 11 грудня 2023 року.

Суддя:

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115722005
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання торговельної марки добре відомою в Україні, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —760/11169/20

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Постанова від 27.09.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 30.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 27.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 24.10.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 22.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 25.04.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Шкоріна Олена Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні