Ухвала
від 05.12.2023 по справі 204/10295/23
КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 204/10295/23

Провадження № 2/204/2857/23

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49006, м. Дніпро, проспект Пушкіна 77-б тел. (056) 371 27 02, inbox@kg.dp.court.gov.ua


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 грудня 2023 року Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючої судді Дубіжанської Т.О.

за участю секретаря Єфімової А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі цивільну справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНСТРУМЕНТ ДОНБАСУ» до Держави України в особі Національної поліції України, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальних збитків, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «ІНСТРУМЕНТ ДОНБАСУ» до Держави України в особі Національної поліції України, Державної казначейської служби України про відшкодування матеріальних збитків.

4 грудня 2023 року від представника позивача до суду надійшла заява про залучення в якості співвідповідача Головного управління Національної поліції у м. Києві, оскільки відповідач Національна поліція України у своєму відзиві на позов зазначає, що належним відповідачем у цій справі має бути Головне управління Національної поліції у м. Києві. Тому, з метою уникнення суперечок між вказаними органами, вважає за необхідне залучити до справі співвідповідача.

У судове засідання представник позивача не з`явився, але надав до суду заяву, в якій просив проводити розгляд справи без його участі, позовні вимоги повністю підтримав.

Інші учасники справи у судове засідання не з`явилися, про час та місце слухання справи були повідомлені належним чином.

Дослідивши заявлене клопотання та матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ч. 4 ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Підсумовуючи наведене та враховуючи той факт, що рішення по даній справі може вплинути на права та обовязки Головного управління Національної поліції у м. Києві, оскільки досудове розслідування кримінального провадження № 4201810000000542 від 12 червня 2018 року, здійснювалось Головним слідчим управлінням, яке входить до його структури, суд вважає, що клопотання представника позивача слід задовольнити та залучити до участі у справі у якості співвідповідача Головне управління Національної поліції у м. Києві.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 51 ЦПК України, -

У х в а л и В:

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Головне управління Національної поліції у м. Києві задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості співвідповідача Головне управління Національної поліції у м. Києві (місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 15).

Розгляд справи призначити на «24»січня 2024року о15-00 годині, у приміщенні Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська (каб. № 3).

Вважаю за потрібне роз`яснити і запропонувати позивачу по справі у зв`язку з притягнення до участі у справі нового співвідповідача уточнити позовні вимоги та направити їх до суду, а копію позову з додатками на адресу співвідповідача по справі - Головне управління Національної поліції у м. Києві

Вважаю за потрібне роз`яснити і запропонувати новому співвідповідачу - Головному управлінню Національної поліції у м. Києві, що він має право подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали про притягнення його до участі у справі у якості співвідповідача відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та докази в підтвердження обставин, на яких ґрунтується заперечення, однак не пізніше, ніж як через 15 днів після отримання копії позову з додатками.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежать від неї. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встанови позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом десяти днів з дня отримання відзиву. Встановити відповідачу строк для подання заперечень протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Дубіжанська

Дата ухвалення рішення05.12.2023
Оприлюднено20.12.2023
Номер документу115723372
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —204/10295/23

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Красногвардійський районний суд м.Дніпропетровська

Дубіжанська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні