Ухвала
від 19.12.2023 по справі 703/3302/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/1934/23 Справа № 703/3302/22

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

19 грудня 2023 року м.Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів:

Гончар Н. І. Новікова О.М., Сіренка Ю.В.

розглянувши клопотання представника ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвоката Беніцької Валентини Іванівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Смілянський машинобудівний завод» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 державного реєстратора Виконавчого комітету Смілянської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_3 про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав на нерухоме майно,

в с т а н о в и в :

у провадженні Черкаського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга Акціонерного товариства "Смілянський машинобудівний завод" на рішення Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 19 вересня 2023 року та на додаткове рішення Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 23.10.2023 року.

18 грудня 2023 року представником ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвокатом Беніцькою В.І. подано клопотання про проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» (електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Розглянувши зазначене клопотання, апеляційний суд вважає, що воно підлягає до задоволення.

Так наказом ДСА України від 23.04.2020 №196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Згідно ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon», введення на території України воєнного стану, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту життя та здоров`я учасників судового процесу і співробітників суду, апеляційний суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» з представником ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвоката Беніцькою В.І. (електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Клопотання представника ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвоката Беніцької Валентини Іванівни задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою Акціонерного товариства "Смілянський машинобудівний завод" на рішення Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 19 вересня 2023 року та на додаткове рішення Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 23.10.2023 року у цивільній справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Смілянський машинобудівний завод» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 державного реєстратора Виконавчого комітету Смілянської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_3 про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав на нерухоме майно, провести за участю представника ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвоката Беніцької Валентини Іванівни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» (електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити представнику ПАТ «Смілянський машинобудівний завод» - адвокату Беніцькій Валентині Іванівні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді

СудЧеркаський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115733134
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —703/3302/22

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Шипович Владислав Володимирович

Постанова від 28.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Постанова від 17.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Гончар Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні