Ухвала
від 06.12.2023 по справі 761/15617/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/15617/23

Провадження № 1-кп/761/2943/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю прокурора ОСОБА_2

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

представника потерпілого ОСОБА_4 ,

при секретарі ОСОБА_5

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду матеріали обвинувального акту у кримінальному провадженні №12023100100001186 відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04 квітня 2023 року по обвинуваченню:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця Черкаської області, с. Голяки, українця, громадянина України, непрацюючого, не одруженого, із середньою спеціальною освітою, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Шевченківського районного суду м.Києва перебуває обвинувальний акт з реєстром матеріалів у кримінальному провадженні №12023100100001186 відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року по обвинуваченню ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України.

В підготовчому судовому засіданні прокурор просив суд призначити кримінальне провадження до судового розгляду, оскільки дане кримінальне провадження підсудне Шевченківському районному суду м. Києва, підстав для закриття провадження немає, обвинувальний акт відповідає вимогам Кримінального процесуального законодавства. Крім того, прокурор заявив клопотання про продовження строку запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Своє клопотання прокурор мотивує тим, що підставою застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту до обвинуваченого згідно ст. 177, ст. 194 КПК України є наявність обґрунтованого обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України, а також наявність ризиків, у зв`язку з тим, що обвинувачений може здійснити дії, передбачені п.п. 1, 3,5 ч. 1 ст. 177 КПК України. На думку прокурора менш суворі запобіжні заходи, у тому числі домашній арешт не зможуть забезпечити уникнення зазначених ризиків та забезпечити виконання покладених на обвинуваченого обов`язків, у зв`язку з чим є достатні підстави для застосування такого виду запобіжного заходу, як тримання під вартою.

Обвинувачений та представник потерпілого не заперечували з приводу призначення обвинувального акту до судового розгляду.

Крім того, обвинувачений зазначив, що не заперечує з приводу заявленого клопотання, разом з тим вказав що не має визначеного місця проживання, а саме постійної адреси перебування. Так, попередньо вказана адреса, являється тимчасовим житлом.

Заслухавши сторін кримінального провадження, вивчивши матеріали кримінального провадження, які маються в розпорядженні суду, суд дійшов висновку, що необхідно призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта, виходячи з такого.

Кримінальне провадження відповідно до ст.ст. 32, 33 КПК України підсудне Шевченківському районному суду м. Києва.

Підстав для закриття кримінального провадження, передбачених п.п. 4-8, 10 ч.1 або ч.2 ст.284 КПК України, або зупинення провадження, не має.

Обвинувальний акт складений у відповідності до вимог ст.291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримано вимог процесуального закону, підстави для його повернення прокурору відсутні.

Зазначене судове засідання з урахування принципу гласності та відкритості судового провадження слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені ч. 2 ст. 27 КПК України, відсутні.

Коло осіб, що беруть участь у судовому засіданні, є наступним: прокурор, обвинувачений, потерпілий.

При вирішенні клопотання прокурора про продовження ОСОБА_3 домашнього заходу суд зазначає наступне.

Метою застосування запобіжного заходу відповідно до ч.1 ст.177 КПК України, є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам: переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду; знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінально-процесуальних обов`язків, незаконно впливати на потерпілого, свідка, іншого підозрюваного, обвинуваченого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні; перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином; вчинити інше кримінальне правопорушення чи продовжити кримінальне правопорушення, у якому підозрюється, обвинувачується.

У той же час, враховуючи вищевикладене, а також дані про особу обвинуваченого, який раніше не судимий, сукупну тяжкість кримінальних правопорушень, у яких обвинувачується ОСОБА_3 , який офіційно не працює, не має визначеного місця проживання, суд приходить до висновку, що існує імовірність, що останній може переховуватись від суду, вчинити інше кримінальне правопорушення. Так, з метою забезпечення належної явки даної особи до суду тощо, приходжу до висновку про необхідність відмови у задоволенні клопотання прокурора та наявність підстав для зміни відносно ОСОБА_3 запобіжного заходу у виді особистого зобов`язання, який є самим м`яким з передбачених ст. 176 КПК України.

За таких обставин суд, ураховуючи складність кримінального провадження, з`ясувавши обсяг необхідних підготовчих дій та вирішивши питання про склад осіб, які беруть участь у судовому розгляді, наявність підстав для зміни запобіжного заходу, вважає, що є достатні підстави для призначення кримінального провадження до судового розгляду.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 314, 315, 316-317 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні №12023100100001186 відомості щодо якого внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.04.2023 року по обвинуваченню ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, яке відбудеться у приміщенні Шевченківського районного суду м.Києва, на 14 грудня 2023 року на 11 год. 00 хв.

У задоволенні клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у виді домашнього арешту обвинуваченому ОСОБА_3 , - відмовити.

Змінити обвинуваченому ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 запобіжний захід із домашнього арешту на запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

Крім того, покласти на ОСОБА_3 , такі обов`язки, передбачені ч.5 ст. 194 КПК України, а саме :

- прибувати за кожною вимогою до суду

- не відлучатись із міста Києва без дозволу суду;

- повідомляти прокурора та суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

Строк дії ухвали в частині покладення обов`язків за ст. 194 КПК України визначити на 60 днів, до 03 лютого 2024 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора у кримінальному провадженні.

Про місце, день та час проведення судового розгляду кримінального провадження повідомити прокурора, обвинуваченого та його захисника, представника потерпілих.

Копію вказаної ухвали направити до Шевченківської окружної прокуратури міста Києва.

Ухвала набирає законної сили із моменту її винесення і підлягає негайному виконанню.

Суддя ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення06.12.2023
Оприлюднено21.12.2023
Номер документу115767036
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/15617/23

Вирок від 01.04.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 06.12.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 17.08.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 20.06.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

Ухвала від 08.05.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні