Рішення
від 31.05.2010 по справі 2-4247/10
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2010 року

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: головуючого В.М. Братасюка

за участю секретаря Ю.Ю.Філіпенко

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міське бюро технічної інвентаризації», обслуговуючого кооперативу «Гірник» про визнання права власності на нерухоме майно, -

встановив:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Міське бюро технічної інвентаризації», обслуговуючого кооперативу «Гірник» про визнання права власності на нерухоме майно гараж під номером АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні позивач та представник позовні вимоги підтримали та просять задовольнити з підстав, зазначених в позовній заяві.

Відповідач ТОВ «Міське бюро технічної інвентаризації» в судове засідання не забезпечив явки представника, хоча своєчасно повідомлявся про час і місце судового розгляду, однак направив суду заяву в якій просить розглядати справу за відсутності представника.

Відповідач Обслуговуючий кооператив «Гірник» в судове засідання не забезпечив явки представника, хоча своєчасно повідомлявся про час і місце судового розгляду, однак направив суду заяву в якій просить розглядати справу за відсутності представника і проти задоволення позову не заперечує.

Суд, заслухавши пояснення сторін та оцінивши письмові докази по справі, встановив такі факти :

Позивач є членом обслуговуючого кооперативу «Гірник», згідно рішення правління кооперативу від 21.01.2008 року. Згідно нього ж рішення ОСОБА_1 виділено місце під будівництво індивідуального гаража № НОМЕР_1 згідно генплану кооперативу за адресою АДРЕСА_2 .

Позивачем була виготовлена необхідна проектна документація та здійснено будівництво гаража загальною площею 40.6 кв.м.

Оскільки будівельні роботи Позивачем були завершені, 08 травня 2008 року ТОВ «Міське бюро технічної інвентаризації» виготовило технічний паспорт на об`єкт.

Згідно з технічних даних Відповідача об`єкт складається з:

Гаража під літерою «А», що складається з підвалу

І підвалу площею 6.7 квадратних метрів

ІІ підвалу площею 9.2 квадратних метрів;

ІІІ підвалу площею 3,0 квадратних метрів :

Разом по підвалу 18,9 кв. м

Першого поверху, а саме :

ІУ гараж площею 21.7 квадратних метрів:

Разом по першому поверху 21,7 кв.м

Всього по літері «А» - 40.6 кв.м.

Балансова вартість гаража становить 10500.00 грн.

З метою оформлення права власності на нерухоме майно. Позивач в 2009 році звернувся до Відповідача з клопотанням оформити право власності на об`єкт.

Станом 13.04.2010 року з невідомих причин відповіді не отримано.

Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі осіб. Власникові належить права володіння, користування та розпорядження своїм майном. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, що не суперечать закону. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав. Усі суб`єкти права власності є рівними перед законом.

Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.

Право власності та інші речові права на нерухомі речі, обмеження них прав, їх виникнення і припинення підлягають державній реєстрації. Державна реєстрація прав на нерухомість і правочинів щодо нерухомості є публічною, здійснюється відповідним органом, який зобов`язаний надавати інформацію про реєстрацію та зареєстровані права в порядку встановленому законом.

Відмова у державній реєстрації права на нерухомість або правочинів щодо нерухомості, ухилення від реєстрації, відмови від надання інформації про реєстрацію можуть бути оскаржені до суду.

Порядок проведення державної реєстрації прав власності на нерухомість та підстави відмови в ній встановлюються законом, (ст.182 ЦК України).

На сьогоднішній день Позивач позбавлений можливості на свій розсуд, одноосібно володіти, користуватися і розпоряджатися належним йому майном чи надавати майно іншим суб`єктам для використання його на праві власності, праві господарського відання чи праві оперативного управління або на основі інших форм правового режиму майна.

Відповідно до ст.392 ЦК України власник майна може пред`явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Проаналізувавши докази в їх сукупності суд вважає, що позов підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст.ст. 182, 316, 317, 318, 319, 320, 321, 328, 382 ЦК України, Тимчасовим положенням про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно, затвердженим Міністерством Юстиції України від 07.02.2002 року № 7/5 у редакції наказу Міністерства Юстиції України від 28.01.2003 року № 6/5, суд , -

вирішив:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 ( АДРЕСА_3 , ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ) право власності на нерухоме майно гараж під № НОМЕР_1 загальною площею 40,6 кв.м, що знаходиться в обслуговуючому кооперативі «Гірник» (ід.код 22601125), за адресою АДРЕСА_2 , а саме:

Гаража під літерою «А», що складається з підвалу

І підвалу площею 6.7 квадратних метрів

ІІ підвалу площею 9.2 квадратних метрів;

ІІІ підвалу площею 3,0 квадратних метрів :

Разом по підвалу 18, 9 кв. м

Першого поверху, а саме :

ІУ гараж площею 21.7 квадратних метрів:

Разом по першому поверху 21,7 кв.м

Всього по літері «А» - 40.6 кв.м.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження або апеляційної скарги.

Заява про апеляційне оскарження або апеляційна скарга може бути подана протягом 10 днів з дня проголошення рішення, а апеляційна скарга - протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонннй суд.

Головуючий В.М. Братасюк

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення31.05.2010
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115788153
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4247/10

Рішення від 31.05.2010

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Братасюк В. М.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 26.11.2010

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Юдін Є. О.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Ухвала від 14.03.2019

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Маслак В. П.

Рішення від 25.06.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Токар Н. В.

Рішення від 15.06.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні