Ухвала
від 19.12.2023 по справі 707/1923/20
ЧЕРКАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

707/1923/20

2-р/707/1/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 грудня 2023 року м. Черкаси

Черкаський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Смоляра О.А.

при секретарі Зарубі Н.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду заяву заступника керівника Черкаської окружної прокуратури Троцького Євгенія про роз`яснення судового рішення в цивільній справі за позовом Черкаської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Будищенської сільської ради Черкаського району Черкаської області, Черкаського управління захисних масивів дніпровських водосховищ до Черкаської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів: Державна екологічна інспекція Центрального округу, про визнання незаконним та скасування розпорядження, скасування державної реєстрації права приватної власності, усунення перешкод шляхом зобов`язання повернення державі земельної ділянки водного фонду та скасування її державної реєстрації, -

встановив:

Рішенням суду від 20.09.2021 вказану позовну заяву задоволено частково: визанано незаконним та скасовано розпорядження Черкаської районної державної адміністрації № 109 від 27.04.2015 «Про затвердження проектів землеустрою та передачу земельних ділянок у власність», в частині затвердження проекту землеустрою, надання у приватну власність ОСОБА_1 земельної ділянки за кадастровим номером 7124986000:01:001:0027, площею 0,0800 га, розташовану в адміністративних межах Свидівоцької сільської ради Черкаського району, за межами населеного пункту для індивідуального дачного будівництва та віднесення її до категорії земель рекреаційного призначення; усунено перешкоди держави в особі Будищенської сільської ради Черкаського району Черкаської області в користуванні та розпорядженні вказано земельною ділянкою шляхом її повернення ОСОБА_1 ; скасовано державну реєстрацію права приватної власності ОСОБА_1 ; визнано незаконною та скасовано Державну реєстрацію вказаної земельної ділянки від 22.04.2015; стягнуто з Черкаської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на користь Черкаської обласної прокуратури судові витрати у справі, що складаються із судового збору у розмірі 9459 грн., по 3153 грн. з кожного.

Постановою Черкаського апеляційного суду від 19.09.2023 вказане рішення змінено в мотивувальній частині; у решті рішення залишено без змін.

Представник повивача звернувся до суду із заявою, в якій просить роз`яснити вказане рішення суду та постанову Черкаського апеляційного суду. Заяву мотивує тим, що у резолютивній частині рішення назва боржника Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області вказана неповно, що ускладнює виконання рішення.

В судове засідання сторони не з`явились, від представника заявника надійшла заява про розгляд заяви у його відсутності, заяву підтримує.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст.271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення. Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за №6257033100 від 12.12.2023, повна назва відповідча Черкаської районної державної адміністрації - Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, так як рішення суду містить не повну назву відповідача.

Керуючись ст. 271 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Роз`яснити рішення Черкаського районного суду Черкаської області від 20.09.2021 та постанову Черкаського апеляційного суду від 19.09.2023 у справі 707/1923/23 за позовом Черкаської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Будищенської сільської ради Черкаського району Черкаської області, Черкаського управління захисних масивів дніпровських водосховищ до Черкаської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивачів: Державна екологічна інспекція Центрального округу, про визнання незаконним та скасування розпорядження, скасування державної реєстрації права приватної власності, усунення перешкод шляхом зобов`язання повернення державі земельної ділянки водного фонду та скасування її державної реєстрації, а саме зазначити повну назву відповідача Черкаської районної державної адміністрації як Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області.

Учасники справи можуть ознайомитись текстом судового рішенням, в електронній формі, на офіційному веб-порталі Єдиного державного реєстру судових рішень в мережі Інтернет - http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Черкаського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: Олександр СМОЛЯР

СудЧеркаський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення19.12.2023
Оприлюднено22.12.2023
Номер документу115805691
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про роз’яснення судового рішення

Судовий реєстр по справі —707/1923/20

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 19.09.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 14.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Ухвала від 22.07.2022

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Смоляр О. А.

Постанова від 18.07.2022

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні