Ухвала
від 21.12.2023 по справі 475/1367/23
ДОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Доманівський районний суд Миколаївської області

вул. Центральна, 35 м. смт. Доманівка Вознесенський район Миколаївська область Україна 56400

e-mail: inbox@dm.mk.court.gov.ua

Справа № 475/1367/23

Провадження № 2/475/391/23

У Х В А Л А

21.12.2023смт. Доманівка

Суддя Доманівського районного суду Миколаївської області Єгорова Н.І..,розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа- орган опіки та піклування Доманівської селищної ради про визначення порядку спілкування дитини з мамою,

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа- орган опіки та піклування Доманівської селищної ради про визначення порядку спілкування дитини з мамою.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст.175 і 177 цього Кодексу, протягом п"яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Дана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки не відповідає вимогам ст.175 п.5 ЦПК України, а саме: не викладені в повному обсязі обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги та не зазначені докази, що підтверджують вказані обставини, а саме:

Відповідно до вимог ст.263 СК України спір щодо участі баби, діда, прабаби, прадіда, брата, сестри, мачухи, вітчима у вихованні дитини вирішується судом відповідно до ст.159 цього Кодексу.

Статею 159 СК України зазначено, якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.

Відповідно до ст.158 СК України- за заявою матері, батька дитини орган опіки та піклування визначає способи участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від неї. Рішення про це орган опіки та піклування постановляє на підставі вивчення умов життя батьків, їхнього ставлення до дитини, інших обставин, що мають істотне значення.

Рішення органу опіки та піклування є обовязковим до виконання.

Позовна заява ОСОБА_1 про визначення порядку спілкування дитини з мамою, не містить доказів звернення позивачкою до органу опіки та піклування з заявою про встановлення способу спілкування з дитиною. Крім того, заява не містить доказів ухилення відповідачем від виконання рішення органу опіки та піклування про встановлення способу спілкування з дитиною.

Встановлення способу спілкування з дитиною визначається органом опіки та піклування на підставі вивчення умов життя батьків, їхнього ставлення до дитини, інших обставин, що мають істотне значення.

Виходячи із вищезазначених норм закону, позивачка повина обгрунтувати позовні вимоги, зазначивши в позовній заяви умови свого проживання, характеристику за місцем проживання органів місцевого самоврядування, висновок органу опіки та піклування.

Відсутність обгрунтування зазначених обставин перешкоджає суду прийняти рішення про відкриття провадження.

У відповідності до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

За даних обставин позовну заяву слід залишити без руху, а позивачу необхідно надати строк для виправлення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 4, 12, 13, 175, 185, 260, 353 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа- орган опіки та піклування Доманівської селищної ради про визначення порядку спілкування дитини з мамою,- залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення вказаних у даній ухвалі недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали, роз"яснивши при цьому, що в разі не усунення у визначений строк недоліків позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

суддя : Н. І. Єгорова

Дата ухвалення рішення21.12.2023
Оприлюднено25.12.2023
Номер документу115812666
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —475/1367/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Постанова від 05.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Кушнірова Т. Б.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Доманівський районний суд Миколаївської області

Єгорова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні