Ухвала
від 22.12.2023 по справі 450/6240/23
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/6240/23 Провадження № 2/450/1973/23

УХВАЛА

22 грудня 2023 рокуПустомитівський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Мельничук І. І.

секретаря судового засідання Дикій О. Ю.

розглянувши у в залі суду в м. Пустомити позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ЛЬВІВ»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Державний нотаріус Пустомитівської державної нотаріальної контори Підгірняк Наталія Степанівна про визнання договору купівлі-продажу дійсним, -

В С Т А Н О В И В:

до Пустомитівського районного суду Львівської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ЛЬВІВ»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Державний нотаріус Пустомитівської державної нотаріальної контори Підгірняк Наталія Степанівна про визнання договору купівлі-продажу дійсним.

Позивач просить суд визнати дійсним договір купівлі-продажу майнових прав на квартиру, а саме квартиру на 10-му (десятому поверсі) блок-секція 3, житлового будинку по АДРЕСА_1 , укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ЛЬВІВ» (Продавець) і ОСОБА_2 (Покупець), зареєстрований 23 листопада 2018 року за № 48/18 дійсним; визнати за ОСОБА_1 право власності на квартиру на АДРЕСА_2 ; стягнути з відповідача на користь позивача судовий збір.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що позовну заяву необхідно передати на розгляд іншому суду за підсудністю, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Частиною 9 ст. 187 ЦПК України передбачено, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 31 ЦПК України.

Як передбаченоп.1ч.1ст.31ЦПК Українисуд передаєсправу нарозгляд іншомусуду,якщо справаналежить дотериторіальноїюрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Таким чином, оскільки місцезнаходженням нерухомого майна, з приводу якого виник позов, є АДРЕСА_1 , що знаходиться у територіальній юрисдикції Шевченківського районного суду м. Львова, доцільності та можливості розгляду Пустомитівським районним судом Львівської області даної справи, відповідно до цивільного процесуального закону, не встановлено.

Отже, зважаючи на те, що справа не підсудна Пустомитівському районному суду Львівської області, вона підлягає передачі за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Шевченківського районного суду м. Львова (79000, м. Львів, вул. Січових Стрільців, 12).

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 27, 31, 32, 187, 258-261, 353, 354 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ОМЕГА-ЛЬВІВ»</a>, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Державний нотаріус Пустомитівської державної нотаріальної контори Підгірняк Наталія Степанівна про визнання договору купівлі-продажу дійсним надіслати за підсудністю до Шевченківського районного суду м. Львова.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяІ. І. Мельничук

Дата ухвалення рішення22.12.2023
Оприлюднено27.12.2023
Номер документу115911850
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу дійсним

Судовий реєстр по справі —450/6240/23

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Едер П. Т.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мельничук І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні