Ухвала
від 27.03.2023 по справі 521/5561/15-ц
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/5561/15-ц

Провадження №6/521/134/23

УХВАЛА

про розгляд заяви про видачу дублікатів виконавчих листів

та поновлення пропущеного строку для пред`явлення їх до виконання

27 березня 2023 року місто Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси в складі:

головуючий суддя Плавич І.В.,

секретар судового засідання Петренко Д.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області про видачу дублікатів виконавчих листів та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчих документів до виконання у цивільній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат,

УСТАНОВИВ:

У провадженні суду знаходилась на розгляді цивільна за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат.

Рішенням Малиновського районного суду міста Одеси від 08 вересня 2015 року позов Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 на користь Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси суму незаконно отриманих пенсійних виплат у розмірі 1665,60 гривень.

Як свідчать матеріали справи, судове рішення набрало законної сили, судом були видані виконавчі документи.

Ухвалою Малиновського районного суду від 28.09.2017 по справі № 521/5561/15-ц замінено сторону з Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі м. Одеси на Малиновське об`єднане управління Пенсійного фонду України в м. Одесі.

У хвалою Малиновського районного суду від 22.05.2020 р у справі №521/5561/15-ц замінено сторону виконавчого провадження з Малиновського об?єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Одесі (ЄДРПОУ 41249156) на Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області (ЄДРПОУ 20987385).

Утім, від Головного управління Пенсійного фонду України в Одеській області через канцелярію суду надійшла заява про видачу дублікатів виконавчих документів та поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчих документів до виконання. Згідно відповіді начальника з Першого Малиновського ВДВС у м. Одесі ПМУ МЮ (м. Одеса), про те що, виконавчий лист (документ) № 521/5561/15-ц, виданий Малиновським районним судом м. Одеси, повернуто стягувану і не перебуває на виконанні. Як зазначає заявник у своїй заяві, оригінал виконавчого листа (документа) на адресу стягувача, не надходив та не отримувався.

Згідно із п. 17.4 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Як встановлює ст. 433 ЦПК України у разіпропуску строкудля пред`явленнявиконавчого документадо виконанняз причин,визнаних судомповажними,пропущений строкможе бутипоновлено. Заявапро поновленняпропущеного строкудля пред`явленнявиконавчого документа,виданого судом,подається досуду,який розглядавсправу яксуд першоїінстанції. Заявапро поновленняпропущеного строкудля пред`явленнявиконавчого документа,виданого іншимиорганами (посадовимиособами),подається досуду замісцем виконаннявідповідного рішення. Заяварозглядається всудовому засіданніз повідомленнямучасників справи.Їх неявкане єперешкодою длявирішення питанняпро поновленняпропущеного строку.Суд розглядаєтаку заявув десятиденнийстрок. Про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання суд постановляє ухвалу.

Таким чином, проаналізувавши відповідну заяву з урахуванням матеріалів справи, суд доходить висновку про наявність підстав для її задоволення.

Керуючись ст. 259, 260, 433 п. 8, 15.5, 17.4 Перехідних положень ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Головногоуправління Пенсійногофонду Українив Одеськійобласті про видачудублікатів виконавчихлистів тапоновлення пропущеногостроку дляпред`явлення виконавчихдокументів довиконання задовольнити.

Видати дублікат виконавчого документа на підставі рішення Малиновського районного суду міста Одеси від 08 вересня 2015 року у цивільній справі №521/5561/15-ц за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат.

Поновити Головному управліннюПенсійного фондуУкраїни вОдеській області пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа №521/5561/15-ц до виконання на підставі рішенням Малиновського районного суду міста Одеси від 08 вересня 2015 року у цивільній справі №521/5561/15-ц за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Одеського апеляційного суду через Малиновський районний суд міста Одеси протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: І.В. Плавич

Дата ухвалення рішення27.03.2023
Оприлюднено28.12.2023
Номер документу115954047
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —521/5561/15-ц

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 28.09.2017

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Рішення від 08.09.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 17.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 09.04.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні