Ухвала
від 09.04.2015 по справі 521/5561/15-ц
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/5561/15-ц

Провадження №2/521/3309/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2015 року місто Одеса

Суддя Малиновського районного суду міста Одеси - Плавич І.В., розглянувши матеріали позовної заяви Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат, -

ВСТАНОВИВ:

Через канцелярію суду в порядку ст. 11-1 ЦПК України надійшли матеріали позову Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат.

Як встановлює законодавець в ст. 1 ЦПК України, завданнями цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ст. 15 ч.1 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

У зв'язку із специфікою заявлених вимог, суд звернув увагу на ст. 2 КАС України, за якою завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

При цьому, в силу ст. 17 ч.1 КАС України, юрисдикція адміністративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв'язку з здійсненням суб'єктом владних повноважень владних управлінських функцій, а також у зв'язку з публічним формуванням суб'єкта владних повноважень шляхом виборів або референдуму. Разом з тим, як регламентує ст. 18 ч.1 п.4 КАС України, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні, зокрема, усі адміністративні справи щодо спорів фізичних осіб з суб'єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг.

З наведених норм закону випливає, що даний спір не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

В силу ст. 122 ч.2 п.1 ЦПК України, суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо, зокрема, заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про відмову у відкритті провадження у цивільній справі із роз'ясненням стороні позивача, що Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси має право звернутись до компетентного суду в порядку, регламентованому КАС України.

Керуючись ст.ст. 122, 209, 210 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження у цивільній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат - відмовити.

Роз'яснити стороні позивача, що відмова у відкритті провадження у справі перешкоджає повторному зверненню до суду з таким самим позовом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення09.04.2015
Оприлюднено07.05.2015
Номер документу43874163
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/5561/15-ц

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 28.09.2017

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Рішення від 08.09.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 17.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 09.04.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні