Ухвала
від 28.09.2017 по справі 521/5561/15-ц
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/5561/15-ц

Провадження №6/521/422/17

УХВАЛА

про заміну сторони її правонаступником

28 вересня 2017 року місто Одеса

Малиновський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого судді - Плавича І.В.,

при секретарі - Дукіній Д.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву представника Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в місті Одесі по цивільній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходилась на розгляді цивільна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат.

Заочним рішенням Малиновського районного суду міста Одеси від 08 вересня 2015 року заявлений позов задоволено. Як свідчать матеріали справи, судове рішення набрало законної сили.

В теперішній час від представника Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в місті Одесі надійшла заява про заміну стягувача його правонаступником, оскільки Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси було реорганізовано та правонаступником юридичної особи є Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в місті Одесі.

Як встановлює закон в ст. 37 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку він замінив.

В силу ст. 378 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб. Неявка сторін та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

В силу ст. 15 ч.ч.1,2,5 Закону України Про виконавче провадження , сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив. У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім'я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Таким чином суд вбачає обґрунтованим замінити стягувача у виконавчому провадженні.

Керуючись ст.ст. 37, 209, 210, 378 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника Малиновського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в місті Одесі - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання заочного рішення Малиновського районного суду міста Одеси від 08 вересня 2015 року по цивільній справі №521/5561/15-ц за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси до ОСОБА_1 про стягнення сум незаконно отриманих пенсійних виплат - з Управління Пенсійного фонду України в Малиновському районі міста Одеси на правонаступника юридичної особи - Малиновське об'єднане управління Пенсійного фонду України в місті Одесі.

Ухвала суду оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Головуючий:

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення28.09.2017
Оприлюднено04.01.2018
Номер документу71373178
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/5561/15-ц

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 22.05.2020

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 28.09.2017

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Рішення від 08.09.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

Ухвала від 17.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Черевко П. М.

Ухвала від 09.04.2015

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Плавич І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні