Ухвала
від 28.12.2023 по справі 393/750/23
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/750/23

пров. 2/393/227/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 грудня 2023 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Подліпенця Є.О.,

за участю секретаря Макаренко Л.Л.,

учасники справи:

позивач ОСОБА_1 ,

відповідачка ОСОБА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Опікунська рада при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області,

представники учасників справи:

представник позивача -адвокатка Дем`яненко Т.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду смт Новгородка в порядкузагального позовногопровадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 третя особа, яка не заявляє самостійних вимог опікунська рада при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з даним позовом в якому просить позбавити відповідачку ОСОБА_2 батьківських прав відносно неповнолітньої доньки, ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , оскільки відповідачка покладені на неї законом батьківській обов`язки не виконує, не бере педагогічної або будь-якої участі у вихованні доньки.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 30.11.2023 року по вищевказаній цивільній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче засідання.

Під час підготовчого провадження представником позивача адвокаткою Дем`яненко Т.О. через канцелярію суду надано письмове клопотання про заміну третьої особи з Опікунської ради при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області на орган опіки та піклування Новгородківської селищної ради Кіровоградської області.

Позивач ОСОБА_1 та його представникадвокатка Дем`яненко Т.О. у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином. Проте, представник позивача надала до суду клопотання, в якому просила підготовче засідання 28.12.2023 року провести без участі сторони позивача та вирішити їхнє клопотання.

Відповідачка у підготовче засідання не з`явилася, про дату, час та місце його проведення була повідомлена належним чином, через канцелярію суду подала письмове клопотання про проведення судових засідань без її участі.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Опікунської ради при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області в судове засідання не з`явився. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. З заявами, клопотаннями до суду не звертався.

Визнаючи наявні матеріали про права та взаємини учасників процесу достатніми, суд розглянув клопотання представника позивача без участі сторін та їх представників, а також представника третьої особи.

Розглянувши заявлене клопотання про заміну третьої особи, дослідивши відповідні матеріали суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно положень ст.ст.189,197 ЦПК Українипід час підготовчого провадження суд остаточно визначає предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу, також визначає обставини справи, які підлягають встановленню, заслуховує уточнення позовних вимог, вирішує питання про витребування додаткових доказів, вирішує заяви та клопотання учасників справи та вчиняє інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, тощо.

Відповідно положеньст. 19 СК Українипри розгляді судом спорів щодо позбавлення батьківських прав, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою. Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

З огляду на наведене, суд вважає за необхідне замінити учасника справи, а саме третю особу, яка незаявляє самостійнихвимог Опікунську раду при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог - орган опіки та піклування Новгородківської селищної ради Кіровоградської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,197,198,258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвокатки Дем`яненко Тетяни Олександрівни про заміну третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог Опікунська рада при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав - задовольнити.

Замінити уданій цивільнійсправі третюособу, якане заявляєсамостійних вимог Опікунську раду при виконавчому комітеті Новгородківської селищної ради Кіровоградської області на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог орган опіки та піклування Новгородківської селищної ради Кіровоградської області.

Визначити третійособі яка не заявляє самостійних вимог - органу опіки та піклування Новгородківської селищної ради Кіровоградської області десятиденний строкз дня вручення даної ухвали для подання пояснень на позовну заяву. У зазначений строк третя особа має право надіслати суду пояснення в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, які повинні відповідати вимогамст.178 ЦПК України. Відповідно до вимог ч.4ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду, копію пояснень та доданих до них документів третя особа зобов`язана надіслати іншим учасникам справи.

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали, а третій особі також копії позовної заяви з доданими до неї документами.

Учасники судового процесу можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Є. ПОДЛІПЕНЕЦЬ

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116037010
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —393/750/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 13.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Подліпенець Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні