Ухвала
від 29.12.2023 по справі 924/318/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"29" грудня 2023 р.Справа № 924/318/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладія С.В., розглянувши скаргу на дії (бездіяльність) відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янці Подільському Кам`янець Подільського району Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) по справі

за позовом Національного історико-архітектурного заповідника Кам`янець м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області

до релігійної організації Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області

про зобов`язання звільнити будівлю Миколаївської церкви з дзвіницею, загальною площею 97,1 кв.м. та передати її Національному історико-архітектурному заповіднику Кам`янець

за зустрічним позовом релігійної організації Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області

до Національного історико-архітектурного заповідника Кам`янець м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області

про внесення змін до п. 1 угоди №5/4 про внесення доповнень до Типового договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю від 15.03.2009 року №5

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Хмельницької області від 29.06.2023р. позов Національного історико-архітектурного заповідника "Кам`янець" м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області до релігійної організації "Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви" м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області про зобов`язання звільнити будівлю Миколаївської церкви з дзвіницею, загальною площею 97,1 кв.м. та передати її Національному історико-архітектурному заповіднику "Кам`янець" задоволено.

Зобов`язано релігійну організацію "Кам`янецьПодільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви" звільнити будівлю Миколаївської церкви з дзвіницею загальною площею 97,1 кв.м., що знаходиться за адресою: Хмельницька область, місто Кам`янець-Подільський, провулок Миколаївський, 2 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна в ДРРПНМ: 455021368104) та передати її Національному історико-архітектурному заповіднику Кам`янець.

Стягнуто з релігійної організації "Кам`янецьПодільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви" (провул. Миколаївський, 2, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницької області, 32300, ідентифікаційний код: 21315831) на користь Національного історико-архітектурного заповідника "Кам`янець" (вул. П`ятницька 9, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницької області, 32301, ідентифікаційний код: 23564969) 2684,00 грн. (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні 00 коп.) витрат на оплату судового збору.

В позові релігійної організації "Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви" м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області до Національного історико-архітектурного заповідника Кам`янець м. Кам`янець Подільський, Хмельницької області про внесення змін до п. 1 угоди №5/4 про внесення доповнень до Типового договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю від 15.03.2009 року №5 відмовлено.

26.12.2023р. на адресу суду надійшла скарга релігійної організації «Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви», в якій просить визнати протиправними дії головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби у місті Кам`янці Подільському Кам`янець Подільського району Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Громик О.П., при примусовому виконанні наказу господарського суду Хмельницької області №924/318/23, яка 21 грудня 2023 року склала недостовірний акт виконавця про начебто добровільне виконання релігійною організацією «Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви» наказу господарського суду Хмельни цької області « 924/318/23 від 20 жовтня 2023р. та визнати протиправною та скасувати постанову про закінчення виконавчого провадження №7311115 від 21.12.2023р.

Дослідивши вказану скаргу, судом враховується таке.

Відповідно до ст. 342 Господарського процесуального кодексу України, скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржується. Неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджають її розгляду. Якщо суд встановить, що особа, рішення, дія чи бездіяльність якої оскаржуються, звільнена з посади (не здійснює відповідну діяльність), він залучає до участі у справі посадову особу, до компетенції якої належить вирішення питання про усунення порушення права заявника.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 ГПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. № 270, підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) як передбачено Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг". Крім того, надається опис вкладення, зразок бланка такого опису затверджується уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі зв`язку. Бланк опису вкладення заповнюється відправником у двох примірниках із зазначенням адреси одержувача, кількості предметів, вартості кожного з цих предметів. Обидва примірники опису підписуються відправником. Працівник об`єкта поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення.

Таким чином, підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), та опис вкладення.

Тобто, при поданні заяви має бути доданий оригінал фіскального чеку відділення поштового зв`язку та оригінал опису вкладення з поіменним переліком документів, що направляються сторонам.

Як убачається з доданих до заяви документів, релігійною організацією «Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви» до скарги не додано доказів направлення копії даної скарги на адреси інших учасників справи.

Частиною 4 ст. 170 ГПК України передбачено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на зазначене скарга релігійної організації «Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви», не відповідає змісту вимог ст. 170 ГПК України, відтак підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст. 170, 234, 235, 342 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Скаргу релігійної організації «Кам`янець Подільська Свято-Миколаївська парафія Кам`янець-Подільської Єпархії Української Православної церкви» на дії (бездіяльність) державного виконавця, повернути без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після її підписання суддею та може бути оскаржена протягом 10 днів до Північно-західного апеляційного господарського суду.

Ухвала підписана 29.12.2023р.

СуддяС.В. Гладій

Віддрук. 3 прим.:

1 - до справи;

2 - заявнику (електронний суд)

3 - позивачу (електронний суд)

Дата ухвалення рішення29.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116042745
СудочинствоГосподарське
Сутьбезоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю від 15.03.2009 року №5

Судовий реєстр по справі —924/318/23

Постанова від 10.04.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Пільков Костянтин Миколайович

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 29.12.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладій С.В.

Ухвала від 20.12.2023

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні