Ухвала
від 27.12.2023 по справі 306/3074/23
СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 306/3074/23

Провадження № 2/306/949/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 грудня 2023 року м. Свалява

Суддя Свалявського районного суду Закарпатської області Жиганська Н.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю "КЕЙ-КОЛЕКТ" (адреса: вул.Іоанна Павла 2, буд.4/6, корпус "а", поверх 4, м.Київ, код ЄДРПОУ 37825968), державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучинського району, Київської області Гринчук Аліси Петрівни (адреса: вул. Доківська, буд.2, смт. Коцюбинське, Бучанського району, Київської області) про скасування рішення державного реєстратора.

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник-адвокат Коротя Роман Олександрович звернулася в суд із позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "КЕЙ-КОЛЕКТ", державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучинського району, Київської області Гринчук Аліси Петрівни про скасування рішення державного реєстратора у якому просить скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 26.05.2023 року, індексний номер: 67757949, винесене державним реєстратором Виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області Гринчук А.П., яким було внесено до реєстру речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку відносно земельної ділянки кадастровий номер 2124084401:06:001:0088, площею 0,0704 га, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та внесено як іпотекодержателя - ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ»; скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 26.05.2023 року, індексний номер: 67760288, винесене державним реєстратором Виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області Гринчук А.П., яким було було внесено до реєстру речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку відносно житлового будинку, загальною площею 163,7м2, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та внесено як іпотекодержателя - ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ».

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Свалявському районному суду Закарпатської області, позовна заява подана до суду у відповідності до ч.2 ст.27 ЦПК України.

Відповідно до ч.2 ст. 9 Закону України «Про судовий збір» - суд перед відкриттям провадження у справі, прийняттям до розгляду заяв перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Судовий збір сплачено та зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України відповідно до квитанції про сплату №8885-3671-7841-5831 від 22 грудня 2023 року у розмірі 858,96 грн.

Відповідно до ч. 2 та ч. 4 ст. 19 ЦПК України - цивільне судочинство здійснюється за правилами загального або спрощеного позовного провадження.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 187 ЦПК України - при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Дослідивши матеріали позовної заяви, з огляду на предмет спору, у відповідності до ч.3 ст.274 ЦПК України (при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес), суддя доходить висновку, що справу необхідно розглядати за правилами загального провадження.

Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження, встановлені ст.185 ЦПК України, відсутні.

Керуючись ст. 175, 177, 187, 191, 353, 354 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю "КЕЙ-КОЛЕКТ" (адреса: вул.Іоанна Павла 2, буд.4/6, корпус "а", поверх 4, м.Київ, код ЄДРПОУ 37825968), державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучинського району, Київської області Гринчук Аліси Петрівни (адреса: вул. Доківська, буд.2, смт. Коцюбинське, Бучанського району, Київської області) про скасування рішення державного реєстратора до розгляду та відкрити провадження у справі.

Згідно ст. 187 ЦПК України призначити підготовче засідання у справі № 306/3074/23 на 15 годину 15 хв. 22 січня 2024 року.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення йому копії цієї ухвали, протягом якого він має право подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів та надати суду відповідні докази та документи, передбачені п.1, п. 2 ч. 5 ст.178 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. Роз`яснити, що відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк, встановлений, для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов до позивача.

Встановити позивачу строк три дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк три дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене ст.180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами ч. ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і додатків до нього одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч.3, ч.6 ст. 178 ЦПК України.

Звернути увагу сторін, що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченому ст.83 ЦПК України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Надіслати особам, які беруть участь у справі копії ухвали про відкриття провадження у справі та відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - e-mail inbox@sv.zk.court.gov.ua.

Викликати в підготовче судове засідання :

позивача: ОСОБА_1 , мешканку АДРЕСА_1 ,

представника відповідача: ТОВ "КЕЙ-КОЛЕКТ" , м.Київ, вул.Іоанна Павла 2, буд.4/6, корпус "а", поверх 4;

відповідача: державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучинського району, Київської області Гринчук А.П., смт. Коцюбинське, вул. Доківська, буд.2, Бучанського району, Київської області.

Повідомити про підготовче засідання представника позивача-адвоката Коротя Р.О.

Роз`яснити учасникам справи наслідки зловживання процесуальними правами, передбачені ст.44 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СУДДЯ СВАЛЯВСЬКОГО

РАЙОННОГО СУДУ

ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ Н.М.Жиганська

Дата ухвалення рішення27.12.2023
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116044569
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —306/3074/23

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні