Ухвала
від 14.02.2024 по справі 306/3074/23
СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 306/3074/23

Провадження № 2/306/207/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 лютого 2024 року м.Свалява

Свалявський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого - судді Жиганської Н.М.

за участю секретаря судових засідань Стеблей А.В.

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Свалява в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , e-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) до товариства з обмеженою відповідальністю "КЕЙ-КОЛЕКТ" (адреса: вул.Іоанна Павла 2, буд.4/6, корпус "а", поверх 4, м.Київ, код ЄДРПОУ 37825968), державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучанського району, Київської області Гринчук Аліси Петрівни (адреса: вул. Доківська, буд.2, смт. Коцюбинське, Бучанського району, Київської області) про скасування рішення державного реєстратора.

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася в суд із позовом до ТОВ "КЕЙ-КОЛЕКТ", державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучанського району, Київської області про скасування рішення державного реєстратора у якому просить скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 26.05.2023 року, індексний номер: 67757949, винесене державним реєстратором Виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області Гринчук А.П., яким було внесено до реєстру речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку відносно земельної ділянки кадастровий номер 2124084401:06:001:0088, площею 0,0704 га, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 та внесено як іпотекодержателя - ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ»; скасувати рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень від 26.05.2023 року, індексний номер: 67760288, винесене державним реєстратором Виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Бучанського району Київської області Гринчук А.П., яким було внесено до реєстру речових прав на нерухоме майно запис про іпотеку відносно житлового будинку, загальною площею 163,7м2, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та внесено як іпотекодержателя - ТОВ «КЕЙ-КОЛЕКТ».

Суд своєю ухвалою від 27.12.2023 року прийняв позовну заяву до розгляду, відкрив провадження у справі за правилами загального провадження та призначив підготовче засідання. Сторонам направлено копії ухвали про відкриття провадження у справі та відповідачу копія позовної заяви з доданими до позову документами з використанням послуг поштового зв`язку, які надаються АТ "Укрпошта". Інформація щодо справи розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - e-mail inbox@sv.zk.court.gov.ua.

Підготовче засідання призначено на 15:00 годину 14.02.2024 року.

Представник позивача-адвокат Коротя Р.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 подав до суду клопотання (вх.№409 від 17.01.2024 року) про участь у судовому засіданні у справі №306/374/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою онлайн сервісу відезв`язку "EasyCon" з використанням власних технічних засобів, враховуючи територіальну віддаленість місця знаходження представника позивача.

Представник відповідача Фефілатьєва Ю.М., яка діє в інтересах виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучанського району, Київської області подала до суду клопотання (вх.№1042 від 09.02.2024 року) про участь у судовому засіданні у справі №306/374/23 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд зазначає таке.

Відповідно до ч.1 ст. 212 ЦПК України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" - учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення. Законом України № 540-ХІ від 30.03.2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв`язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до законодавчих актів України; Наказом Державної судової адміністрації № 169 від 08.04.2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч.1, ч.3 ст.212 ЦПК України - учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості та з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч.2 ст. 212 ЦПК України - учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

З огляду на принципи доступу до правосуддя та відкритості судового провадження, враховуючи, що рішення про здійснення дистанційного судового провадження ухвалює суд, що сторони є учасниками справи, які мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, з метою дотримання принципу строків розгляду справи, суд вважає за можливе здійснювати дистанційне судове провадження за участю представника позивача-адвоката Коротя Р.О., представника відповідача Фефілатьєвої Ю.М. поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програми "EasyCon".

Керуючись ст. 197, 200, 211, 259 - 261, 353-354 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача-адвоката Коротя Р.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 , представника відповідача Фефілатьєвої Ю.М., яка діє в інтересах виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучанського району, Київської області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програми "EasyCon" з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Здійснювати проведення підготовчого засідання 07 березня 2024 року о 13 годині 30 хв. у цивільній справі № 306/3074/23 за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю "КЕЙ-КОЛЕКТ", державного реєстратора виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучанського району, Київської області Гринчук А.П. про скасування рішення державного реєстратора в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою системи "EasyCon" з використанням власних технічних засобів - логін у програмі "EasyCon": ( ІНФОРМАЦІЯ_1 - представника позивача-адвоката Коротя Р.О.); ( ІНФОРМАЦІЯ_2 - представника відповідача Фефілатьєвої Ю.М.).

Роз`яснити представнику позивача-адвокату Коротя Р.О., представнику відповідача Фефілатьєвій Ю.М., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вони зобов`язані зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити, що відповідно до ч.5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання. Попередити про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку "EasyCon", який може бути встановлений за веб-посиланням vk2.court.gov.ua

Ухвалу суду надіслати представнику позивача-адвокату Коротя Р.О., який діє в інтересах ОСОБА_1 , представнику відповідача Фефілатьєвій Ю.М., яка діє в інтересах виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради, Бучинського району, Київської області

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - e-mail inbox@sv.zk.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала в порядку апеляційного оскарження не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ-СУДДЯ Н.М. Жиганська

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117037316
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —306/3074/23

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Жиганська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні