Ухвала
від 25.09.2023 по справі 367/6997/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/6997/23

Провадження №1-кс/367/899/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(повний текст)

25 вересня 2023 року Слідчий суддя Ірпінського міського суду Київської області ОСОБА_1 ,

за участі: секретаря судових засідань - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ірпінь клопотання прокурора Бучанської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 , подане у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021111040000312 від 15.04.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,4 ст.358, ч.ч.3,4 ст.190, ч.2 ст.209 КК України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва, громадянина України, який має зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, -

ВСТАНОВИВ:

До Ірпінського міського суду Київської області надійшло вищевказане клопотання, в якому прокурор Бучанської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 просить обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 209 КК України.

Своє клопотання прокурор обґрунтовує тим, що Слідчим слідчого відділення відділу поліції № 2 Бучанського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Київській області проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021111040000312 від 15.04.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 358 КК України, ч. 3 ст. 358 КК України, ч. 3 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 358 КК України, ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 2 ст. 209 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, а саме у вчиненні підроблення офіційних документів, які видаються та посвідчуються підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і які надають права, з метою використання їх підроблювачем.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: за адресою: АДРЕСА_2 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підроблених документів.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження квартири за адресою: АДРЕСА_2 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 незаконно придбав право власності на квартири: АДРЕСА_3 , вартістю 410 871 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 410 871 гривень.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: за адресою: АДРЕСА_4 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підроблених документів.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження квартири за адресою: АДРЕСА_4 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на квартири: АДРЕСА_5 , вартістю 412 706 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 412 706 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-128/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-128/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_6 , нежитлове приміщення: № 128.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підроблених документів.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-128/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_6 , нежитлове приміщення: № 128, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_6 , нежитлове приміщення: № 128 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення: № 128 , загальною площею 55,3 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 460 692 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 460 692 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_8 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підроблених документів.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_8 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_8 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 7 загальною площею 96,4 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_9 , вартістю 812 643 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 812 643 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_10 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_10 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_10 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 7/1 загальною площею 70,5 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_9 , вартістю 528 587 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 528 587 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_11 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_11 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_11 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 5 загальною площею 85,9 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_9 , вартістю 715 613 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 715 613 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-126/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-126/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_12 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-126/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_12 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_12 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 126 загальною площею 45,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 376 551 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 376 551 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_13 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_13 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_13 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 121 загальною площею 61 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 508 177 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 508 177 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-125/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-125/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою:

АДРЕСА_14 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-125/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_14 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_14 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 125 загальною площею 45,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 376 551 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 376 551 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_15 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_15 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_15 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 7/2 загальною площею 22,2 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_9 , вартістю 166 449 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 166 449 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, у великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_16 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_16 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_16 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 120 загальною площею 55,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 459 859 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 459 859 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 123а загальною площею 71,9 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 598 982 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 598 982 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: за адресою: АДРЕСА_18 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження квартири за адресою: за адресою: АДРЕСА_18 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на квартиру, розташовану за адресою: за адресою: АДРЕСА_18 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на квартиру АДРЕСА_19 , вартістю 382 441 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості квартири, а саме 382 441 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та нежитлові приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-123/15 від 24.06.2015, внісши таким чином недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 358 КК України, а саме у підробленні офіційного документа, який видається та посвідчується підприємством, яке має право видавати та посвідчувати такі документи і який надає права, з метою використання його підроблювачем, вчиненому повторно.

У подальшому, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, вчиненого за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договори купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-123/15 від 24.06.2015, внісши таким чином повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видається повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015 (точні дата та час досудовим слідством не встановлено) ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений ним, з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, діючи повторно використав шляхом особистого надання державному реєстратору Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 (точне місце досудовим слідством не встановлено) зазначеного завідомо підробленого для нього договору, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, який не був обізнаний про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 .

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України, а саме у використанні завідомо підробленого документа.

Крім того, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь. Для досягнення вказаної злочинної мети останній розробив план, згідно якого йому необхідно було підробити договори купівлі-продажу майнових прав на квартири та приміщення, розташовані за вказаною вище адресою, про нібито передачу ПП «Білдгрупменеджмент» у його власність нерухомого майна з метою подальшого подання складених підробних договорів державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності. Після цього, отримавши правовстановлюючі документи на нерухоме майно, для доведення до кінця свого злочинного наміру, ОСОБА_4 мав внести до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 нерухоме майно та в подальшому підшукати покупців, яким його відчужити, а отримані за це кошти обернути на власну користь.

З метою реалізації вказаного протиправного умислу, ОСОБА_4 на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) діючи повторно, умисно, розуміючи протиправний характер своїх дій, передбачаючи суспільно небезпечні наслідки своїх дій та бажаючи їх настання, за невстановлених обставин особисто склав та підписав договір купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-2-123/15 від 24.06.2015, внісши таким чином до них повністю недостовірні відомості до вказаного офіційного документу, що видаються повноважними особами підприємства та містить зафіксовану у друкованому вигляді інформацію, яка може спричинити наслідки правового характеру.

Після вказаних дій ОСОБА_4 доводячи свій протиправний умисел до кінця спрямований на заволодіння чужим майном шляхом обману, діючи з прямим умислом, усвідомлюючи, що наявний при ньому договір купівлі-продажу майнових прав завідомо підроблений і уповноважені особи ПП «Білдгрупменеджмент» не надавали згоди на відчуження нежитлового приміщення за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 , з корисливих мотивів та з метою збагачення за рахунок чужого майна, повторно використав зазначений завідомо підроблений для нього договір, а саме приєднавши його до заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень і надавши їх державному реєстратору для проведення державної реєстрації права власності, яка не була обізнана про вказані обставини, що спричинило наслідки правового характеру у виді державної реєстрації за ОСОБА_4 права власності на нежитлове приміщення, розташоване за адресою: за адресою: АДРЕСА_17 .

В подальшому, у період часу з 30.06.2015 по 01.07.2015, держаним реєстратором Реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області ОСОБА_5 здійснено державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_4 .

Зазначеними шахрайськими діями ОСОБА_4 повторно незаконно придбав право власності на нежитлове приміщення № 123 загальною площею 69 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_6 , вартістю 574 823 грн.

Внаслідок вказаних злочинних дій ОСОБА_4 завдано матеріальної шкоди ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152 у розмірі вартості нежитлового приміщення, а саме 574 823 грн.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, в особливо великих розмірах.

Також, встановлено, що ОСОБА_4 , вчинивши за вищевказаних обставин кримінальні правопорушення, передбачені ч. ч. 1, 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за наступних обставин.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку травня 2015 року (точні дата, час та місце досудовим слідством не встановлені, але не пізніше 05.05.2015) у ОСОБА_4 виник умисел щодо заволодіння всупереч встановленого законодавством України порядку нерухомим майном ПП «Білдгрупменеджмент» ЄДРПОУ 35482152, розташованим за будівельною адресою: АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, яке він у подальшому мав намір відчужити третім особам, а отриману вигоду обернути на власну користь.

Задля досягнення вказаної мети ОСОБА_4 достовірно розуміючи про те, що державна реєстрація права власності за ним на квартири та нежитлові приміщення за юридичною адресою: АДРЕСА_4, корпуси (секції) 1, 2 та Г, вартістю 6 784 945 гривень здійснена за вищевказаних обставин на підставі завідомо підроблених договорів купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-2-128/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-2-126/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-2-125/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-2-123/15 від 24.06.2015, тобто набута злочинним шляхом внаслідок вчинення предикатних кримінальних правопорушень, перейшов до наступного етапу розробленого ним плану.

Так, ОСОБА_4 у 14.07.2015 з метою доведення до кінця свого злочинного умислу, направленого на легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи та бажаючи настання їх суспільно-небезпечних наслідків у вигляді порушення встановленого законом порядку обігу майна, достовірно розуміючи те, що державна реєстрація права власності на квартири та нежитлові приміщення за юридичною адресою: АДРЕСА_9 , корпуси (секції) 1, 2 та Г, вартістю 6 784 945 гривень здійснена на підставі завідомо підроблених договорів купівлі-продажу майнових прав вніс до статутного капіталу власного підприємства ПП «Нерухомість Ірпеня» ЄДРПОУ 39847496 квартири: № 55, загальною площею 44,8 м2, яка розташована на 10 поверсі багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 1, вартістю 410 871 грн; № 56, загальною площею 45 м2, яка розташована на 10 поверсі багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 1, вартістю 412 706 грн; № 57, загальною площею 41,7 м2, яка розташована на 10 поверсі багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 1, вартістю 382 441 грн; нежитлове приміщення: № 128, загальною площею 55,3 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 460 692 грн; № 7 загальною площею 96,4 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) Г, вартістю 812 643 грн; № 7/1 загальною площею 70,5 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) Г, вартістю 528 587 грн; № 5 загальною площею 85,9 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) Г, вартістю 715 613 грн; № 126 загальною площею 45,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 376 551 грн; № 121 загальною площею 61 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 508 177 грн; № 125 загальною площею 45,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 376 551 грн; № 7/2 загальною площею 22,2 м2, яке розташоване на 1 поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) Г, вартістю 166 449 грн; № 120 загальною площею 55,2 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: Київська область, АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 459 859 грн; № 123а загальною площею 71,9 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4 корпус (секція) 2, вартістю 598 982 грн; № 123 загальною площею 69 м2, яке розташоване на цокольному поверсі в багатоквартирному будинку за адресою: АДРЕСА_4, корпус (секція) 2, вартістю 574 823 грн, приховавши таким чином злочинність шляху походження такого майна.

Отже, ОСОБА_4 прямо та повністю знаючи про те, що вказані квартири та нежитлові приміщення вартістю 6 784 945,00 гривень одержані внаслідок вчинення предикатних кримінальних правопорушень, набув на них право власності, володів ними та розпорядився ними.

Таким чином, ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого, ч. 2 ст. 209 КК України, а саме у набутті, володінні, розпорядженні майном, шляхом вчинення дій, спрямованих на приховування, маскування походження такого майна, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, вчинені особою, яка знала, що таке майно прямо та повністю одержано злочинним шляхом, вчиненого у великому розмірі.

Прокурор зазначає, що стороною обвинувачення дотримано вимогу розумної підозри, оскільки наявні на даний час докази у кримінальному провадженні свідчать про об`єктивний зв`язок підозрюваного ОСОБА_4 із вчиненням кримінальних правопорушень, тобто виправдовують необхідність подальшого розслідування у цьому провадженні з метою дотримання імперативних завдань кримінального провадження, визначених ст. 2 КПК України.

Підозра ОСОБА_4 в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях обґрунтовується зібраними доказами, а саме:

- протоколом допиту представника потерпілого ОСОБА_6 , яка повідомила, що підписи у договорах купівлі-продажу майнових прав на об`єкти нерухомого майна № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-128/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-126/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-125/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-123/15 від 24.06.2015 їй не належать. ОСОБА_6 також вказала на те, що до даного злочину також можуть бути причетні працівники реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції Київської області та Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Київській області, які здійснювали державну реєстрацію права власності за ОСОБА_4 та подальший перехід права власності на підконтрольне останньому ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ», а також нотаріусів, які посвідчували відповідні правочини стосовно переходу права власності та обтяжень на вказане нерухоме майно;

- протоколом допиту свідка ОСОБА_7 , яка в ході допиту підтвердила надані свідком ОСОБА_6 показання та повідомила, що договори купівлі-продажу майнових прав на квартири (нежитлові приміщення) вона не підписувала, підписи у актах приймання-передачі до вказаних договорів є підробленими. Свідок ОСОБА_7 також зазначила, що кошти на рахунки ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» в якості оплати за вказаними договорами не надходили, а дії ОСОБА_4 щодо відчуженння зазначених приміщень (квартир) на користь ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» є способом з його сторони надати походженню активів (квартир) вигляду законного, зокрема, шляхом укладення в подальшому ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» договорів з іншими особами щодо відчуження (продажу) цього майна, закладення його в предмет іпотеки з подальшим зверненням стягнення на предмет обтяження (перетворення майна, набутого злочинним шляхом);

- протоколом допиту потерпілого ОСОБА_8 (кінцевий бенефіціарний власник ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ»), яка в ході допиту пояснила, що установчими документами ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» передбачено попереднє отримання її дозволу (рішення власника підприємства) на відчуження нерухомого майна, тобто, ніхто без її письмової згоди не мав права відчужувати нерухоме майно. Нею не приймалося жодного рішення та не надавався дозвіл на відчуження нерухомого майна на користь ОСОБА_4 . Окрім того, з аналізу руху грошових коштів на розрахункових рахунках ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ» вбачається, що ОСОБА_4 не проводив ніяких оплат ринкової вартості, оформленого на нього, нерухомого майна. Потерпіла ОСОБА_9 також зазначила, що ОСОБА_4 намагався надати вигляду законності набуття права власності на вищевказані квартири та нежитлові приміщення, зокрема, шляхом укладення в подальшому від імені ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» договорів з іншими особами щодо відчуження (продажу) цього майна, передавання його в іпотеку, з подальшим зверненням стягнення на предмет обтяження (перетворення майна, набутого злочинним шляхом), а також здавання в оренду та легалізації коштів, отриманих, в результаті протиправного заволодіння майном. Окрім того, на думку ОСОБА_8 , такі дії вчинялися ОСОБА_4 , з метою переходу цього нерухомого майна у власність, так званого, добросовісного набувача, що унеможливило б його подальше витребування з чужого незаконного володіння в судовому порядку.

- протоколом тимчасового доступу до речей і документів, яким зафіксовано тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні Ірпінської міської ради Київської області, а саме до оригіналів реєстраційних справ щодо державної реєстрації права власності на об?єктів нерухомого майна (приміщень та квартир, які є предметом кримінального правопорушення) у будинку по АДРЕСА_9 , за результатами якого здійснено виїмку оригіналів договорів купівлі-продажу майнових прав на відповідні квартири та нежитлові приміщення, актів приймання-передачі майнових прав, та інших документів, які стосуються розпорядження зазначеними квартирами. Вказані договори купівлі-продажу майнових прав на відповідні квартири та нежитлові приміщення та актів приймання-передачі майнових прав з однієї сторони, нібито підписані ОСОБА_10 , а з іншої - ОСОБА_4 ;

- висновком експерта Київського НДЕКЦ МВС України від 18.08.2021 №СЕ-19/111-21/38187-ПЧ, згідно якого підписи (які, нібито залишені ОСОБА_10 ) у відповідних графах договорів купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-128/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-126/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-125/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-123/15 від 24.06.2015 та актів приймання передачі майнових прав за вказаними договорами та довідках є зображеннями підпису нанесеним за допомогою рельєфного кліше шляхом відшарування барвної речовини від його робочої поверхні (факсиміле). Разом з тим, підписи (які, нібито залишені ОСОБА_4 ) у відповідних графах вказаних договорів, актів приймання-передачі до них, заявах про державну реєстрацію прав на вказані об?єкти нерухомого майна, а також рукописні записи « ОСОБА_4 », які містяться в них, виконані однією особою.

- висновком експерта Київського НДЕКЦ МВС України від 19.11.2021 № СЕ-19/111-21/50962-ПЧ підписи у картках прийому заяв про державну реєстрацію щодо приміщення №7/1 будинку 2/1Г, приміщень №123, №121, №125, №120, 123а, №128 корпусу 2 будинку 2/1, приміщень №7/2, 5, 7 корпусу Г будинку 2/1, квартир №57 , №56, АДРЕСА_21 , договорах купівлі-продажу майнових прав № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-128/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-126/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-125/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-123/15 від 24.06.2015 та актів приймання передачі майнових прав за вказаними договорами, а також низці нотаріально посвідчених правочинів щодо відчуження зазначеного майна між ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» та третіми особами виконано ОСОБА_4 .

- висновком будівельно-оціночної експертизи Київського НДЕКЦ МВС України, згідно якого встановлено вартість нерухомого майна відповідно до договорів № КМ 2/1-1-55/15 від 05.05.2015, № КМ 2/1-1-56/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-128/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/1/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-5/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-126/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-121/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-125/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-4-7/2/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-120/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-123а/15 від 24.06.2015, № КМ 2/1-1-57/15 від 14.05.2015, № КМ 2/1-1-123/15 від 24.06.2015 на момент заволодіння ним, що становить 6 784 945,00 грн.;

- висновком аналітичного дослідження ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» (власник та директор ОСОБА_4 ) проведеногоГУ ДПС у Київській області, відповідно до якого встановлено, що ОСОБА_4 знаючи про те, що вказані квартири та нежитлові приміщення одержані внаслідок вчинення предикатних кримінальних правопорушень, набув на них право власності, володів ними та розпорядився ними шляхом внесення до статутного капіталу власного підприємства ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ», вартістю 6 784 945,00 грн.;

- реєстрами руху коштів по розрахунковим рахункам: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , які використовує у своїй діяльності ПП «НЕРУХОМІСТЬ ІРПЕНЯ» (код ЄДРПОУ - 39847496);

- реєстрами руху коштів по розрахунковим рахункам ПП «БІЛДГРУПМЕНЕДЖМЕНТ»;

-іншими матеріалами кримінального провадження у своїй сукупності.

Відповідно до п. 4 ст. 1 ст. 184 КПК України під час досудового розслідування встановлено наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 5, ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме те, що підозрюваний ОСОБА_4 може переховуватися від органів досудового розслідування.

Відповідно до витягу з бази даних «Відомості про осіб, які перетнули державний кордон України», ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 , перетнув державний кордон 29.01.2022, пункт пропуску - «Бориспіль D» використовуючи закордонний паспорт НОМЕР_4 , та до цього часу його місцезнаходження не відоме, останній до України не повернувся та перебуває поза її межами.

Постановою від 07.09.2023 підозрюваного ОСОБА_4 оголошено в міжнародний розшук.

Відповідно до ст. 84 Правил Інтерполу з обробки даних, затверджених Резолюцією 80-ї сесії Генеральної Асамблеї Інтерполу AG-2011-RES-07 публікацію циркулярного розшукового повідомлення про міжнародний розшук з метою її арешту та подальшої екстрадиції має бути погоджено з центральним органом щодо видачі (екстрадиції).

Разом, з цим Генеральному секретаріату Інтерполу мають бути надані чіткі та прямі гарантії, що тимчасовий арешт і видачу (екстрадицію) особи буде запитано у випадку її арешту (затримання) на території країн-членів МОКП-Інтерпол у порядку, передбаченому чинним законодавством, двосторонніми та багатосторонніми договорами.

Крім того, на 99 сесії Генеральної Асамблеї Комісією з контролю за файлами Інтерполу ухвалено рішення, що запобіжні заходи у вигляді дозволу на затримання підозрюваного з метою приводу не є ордерами на арешт у розумінні ст. 83.2 (b,ii) Правил Організації.

Статтею 575 КПК України чітко передбачено, що видача особи в Україну може бути запитана лише на підставі ухвали слідчого судді або суду про тримання особи під вартою, якщо така видача запитується для притягнення до кримінальної відповідальності, у зв`язку з чим з метою внесення відомостей до банків даних Генерального секретаріату Інтерполу для подальшої публікації червоного циркуляру необхідно надати ухвалу про обрання щодо підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Окрім цього, на підставі п. 6 ч. 2 ст.193 КПК України зазначено, що слідчий суддя, суд може розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук. У такому разі після затримання особи і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Відповідно до ст. 183 Кримінального процесуального кодексу України, тримання під вартою є винятковим запобіжним заходом, якщо жоден з більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 183 КПК України запобіжний захід у виді тримання під вартою може бути застосований до раніше не судимої особи, яка підозрюється у вчиненні злочину, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі понад 5 років.

ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні, в тому числі, особливо тяжкого злочину, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Посилання на один або кілька ризиків, зазначених у ст. 177 КПК України.

Статтею 177 КПК України передбачено, що метою застосування запобіжного заходу є забезпечення виконання підозрюваним, обвинуваченим покладених на нього процесуальних обов`язків, а також запобігання спробам:

п. 1 - переховуватись від органів досудового розслідування та суду;

п. 3 - незаконно впливати на свідків, інших підозрюваних, потерпілого, експерта, спеціаліста у цьому ж кримінальному провадженні.

Про наявність вказаних ризиків свідчать наступні факти, зокрема:

п. 1 ч. 1 ст. 177 КПК України - підозрюваний ОСОБА_4 може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, оскільки останній підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 до 12 років позбавленням волі, а тому під тягарем можливого покарання він може переховуватися від органу досудового розслідування, прокуратури та суду.

п. 3 ч. 1 ст. 177 КПК України - підозрюваний ОСОБА_4 може незаконно впливати на потерпілого, свідків так як йому відомо місця їхнього проживання.

Отже, у даному випадку до підозрюваного ОСОБА_4 необхідно застосувати запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Виходячи з вище викладеного, відповідно до вимог ч. 1 ст.184 КПК України, орган досудового розслідування вважає за доведене під час досудового розслідування те, що жоден із більш м`яких запобіжних заходів не зможе запобігти ризикам, зазначеним у статті 177 КПК України, та є всі підстави вважати, що перебуваючи на волі підозрюваний ОСОБА_4 може переховуватись від органів досудового розслідування, незаконно впливати на потерпілих та свідків, а також вчиняти інші кримінальні правопорушення.

Прокурор вказує, що підставою обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо підозрюваного ОСОБА_4 є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснити вищевказані дії, що зазначені в пунктах 1, 3 ч. 1 ст. 177 КПК України.

Положення п. «с» ч. 1 ст. 5 Конвенції «Про захист прав і основоположних свобод» передбачає законний арешт або затримання особи, здійснене з метою допровадження її до компетентного судового органу за наявності обґрунтованої підозри у вчиненні нею правопорушення або якщо обґрунтовано вважається необхідним запобігти вчиненню нею правопорушення чи її втечі після його вчинення.

Згідно з п. 175 рішення Європейського суду з прав людини від 21 квітня 2011 року у справі «Нечипорук і Йонкало проти України», термін «обґрунтована підозра» означає, що існують факти або інформація, які можуть переконати об`єктивного спостерігача в тому, що особа, про яку йдеться, могла вчинити правопорушення (рішення у справі «Фокс, Кемпбелл і Гартлі проти Сполученого Королівства» від 30 серпня 1990 року). При цьому, обґрунтована підозра вимагає тільки наявності певних об`єктивних відомостей, які дають підстави переконання в тому, що особа вірогідно вчинила злочин.

Згідно з практики Європейського суду з прав людини, суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів. Забезпечення таких стандартів, як підкреслює Європейський суд з прав людини, вимагає від суду більшої суворості в оцінці порушень цінностей суспільства.

В обґрунтування неможливості запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні, шляхом застосування більш м`яких запобіжних заходів прокурор зазначає таке.

Застосування до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання не забезпечить належної поведінки підозрюваного, не зменшить наявність вищевказаних ризиків та не зможе перешкодити їх реалізації.

Не можливе і застосування до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді особистої поруки, оскільки на момент повідомлення йому про підозру та звернення до слідчого судді із вказаним клопотанням до органу досудового розслідування не надійшло жодної заяви від осіб, які заслуговують на довіру, про обрання відносно підозрюваного ОСОБА_4 саме такого запобіжного заходу.

Застосування до підозрюваного ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, навіть із застосуванням електронних засобів контролю та при забороні підозрюваному цілодобово залишати житло не зможе унеможливити вчинення останнім кримінальних правопорушень (злочинів) та переховування від органу досудового розслідування та суду.

Прокурор вважає, що єдиним запобіжним заходом, який здатен забезпечити виконання підозрюваним ОСОБА_4 покладених на нього обов`язків та унеможливить реалізацію вищевикладених ризиків є запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки будь-який інший запобіжний захід, не пов`язаний з позбавленням волі, не зможе забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного ОСОБА_4 .

Прокурор в судовому засіданні підтримав заявлене клопотання, просив його розглянути за відсутності підозрюваного ОСОБА_4 , якого оголошено у міжнародний розшук, та задовольнити клопотання, обравши підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідчий суддя, заслухавши доводи прокурора, дослідивши надані матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання прокурора, виходячи з таких підстав.

В обґрунтування наявності підстав для обрання запобіжного заходу ОСОБА_4 на підставі ч. 6 ст. 193 КПК України прокурор в зазначає, що йому оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.ч.1,4 ст.358, ч.ч.3,4 ст.190, ч.2 ст.209 КК України та постановою прокурора від 07.09.2023 підозрюваного ОСОБА_4 оголошено в міжнародний розшук, оскільки є інформація про його перебування за межами України.

Відповідно до ч.6 cт.193 КПК слідчий суддя, суд може розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та обрати такий запобіжний захід за відсутності підозрюваного, обвинуваченого, лише у разі, якщо прокурором, крім наявності підстав, передбачених статтею 177 цього Кодексу, буде доведено, що підозрюваний, обвинувачений оголошений у міжнародний розшук. У такому разі після затримання особи і не пізніш як через сорок вісім годин з часу її доставки до місця кримінального провадження слідчий суддя, суд за участю підозрюваного, обвинуваченого розглядає питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Слідчим суддею встановлено, що 18 серпня 2023 року ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч.1,4 ст.358, ч.ч.3,4 ст.190, ч.2 ст.209 КК України.

Постановою прокурора Бучанської окружної прокуратури ОСОБА_11 від 07 вересня 2023 року підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , оголошено у міжнародний розшук.

Відповідно до зазначеної постанови прокурора розшук підозрюваного ОСОБА_4 доручено СКП ВП №2 ГУНП в Київській області.

В судовому засіданні прокурор підтвердив, що винесена ним постанова направлена лише до СКП ВП №2 ГУНП в Київській області.

З урахуванням встановлених обставин, слідчий суддя дійшов висновку, що на час звернення прокурора з даним клопотанням до слідчого судді та судового розгляду за цим клопотанням відсутні підстави вважати, що підозрюваний ОСОБА_4 оголошений у міжнародний розшук, оскільки одне тільки винесення такої постанови прокурора, без подальшого направлення запиту в Укрбюро Інтерполу та подальшого відображення цих даних в базі Інтерполу, не може вважатися оголошенням особи в міжнародний розшук.

Так, органом, що здійснює повноваження щодо оголошення особи в міжнародний розшук, є Генеральний секретаріат Інтерполу. Компетентні правоохоронні органи запитуючої держави є лише ініціаторами, які діють через відповідне РА НЦБ Інтерполу.

Особа оголошується у міжнародний розшук у такому порядку: ухвалення слідчим або прокурором постанови про оголошення особи в міжнародний розшук; підготовка та направлення слідчим запиту в Укрбюро Інтерполу, а саме в Департамент міжнародного поліцейського співробітництва; здійснення Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва перевірки запиту на відповідність вимогам, передбаченим чинним законодавством України, міжнародними договорами та внутрішніми документами Інтерполу; направлення Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва в Генеральний Секретаріат запиту щодо публікації повідомлення в базі даних; здійснення Генеральним Секретаріатом перевірки запиту на відповідність вимогам, передбаченим «Правилами Інтерполу щодо обробки інформації»; внесення Генеральним Секретаріатом повідомлення, наведеного в запиті, до баз даних Інтерполу, й інформування про це всіх НБЦ Інтерполу; здійснення Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва контролю за оновленням інформації в повідомленні.

Моментом оголошення особи в міжнародний розшук є саме прийняття Генеральним секретаріатом Інтерполу рішення циркулярного повідомлення, що відображається в інформаційній базі Інтерполу. Початком міжнародного розшуку є направлення відповідного повідомлення до РА Укрбюро Інтерполу усіх країн-учасниць. При цьому особа вважається оголошеною в міжнародний розшук лише за наявності відповідних підтверджуючих документів (довідка, витяг із бази даних Інтерполу; надсилання запиту про розшук та прийняття його до виконання іншою державою, яка не є членом Інтерполу; надсилання запиту про розшук до іншої держави на підставі двосторонньої угоди тощо). Відсутність на момент розгляду клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо особи, яка перебуває в міжнародному розшуку, відповідних підтверджуючих документів (довідка, витяг із бази даних Інтерполу тощо) є обґрунтованою підставою для його незадоволення слідчим суддею.

Для оголошення особи в міжнародний розшук не обов`язково надавати ухвалу слідчого судді про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Обов`язковою умовою для направлення правоохоронним органом запиту до РА НЦБ Інтерполу щодо міжнародного розшуку особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, є ухвалення слідчим, прокурором постанови про оголошення цієї особи в міжнародний розшук. Прийняття слідчим, прокурором відповідного процесуального рішення в рамках кримінального провадження є лише першим етапом для оголошення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, в міжнародний розшук. На підставі цього рішення в подальшому необхідно підготувати та подати на розгляд компетентного органу РА Укрбюро Інтерполу, а далі Секретаріату, запит та інші передбачені порядком документи. При цьому, рішення про оголошення міжнародного розшуку особи здійснюється Генеральний секретаріат Інтерполу і лише за таких умов особа може вважатись такою, що оголошена у міжнародний розшук.

Міжнародний розшук це регламентований нормами національного та Міжнародний розшук це регламентований нормами національного та міжнародного законодавства комплекс оперативно-розшукових, інформаційно-довідкових, адміністративно-перевірочних заходів, слідчих (розшукових) дій й негласних слідчих (розшукових) дій та інших процесуальних дій, що здійснюються на території держав-членів Інтерполу з метою встановлення місця знаходження оголошених у розшук осіб, які переховуються від органів досудового розслідування, слідчого судді та суду й ухиляються від відбування кримінального покарання.

У зв`язку з викладеним, суд дійшов висновку, що органом, котрий здійснює повноваження щодо оголошення особи в міжнародний розшук, є Генеральний секретаріат Інтерполу. Компетентні правоохоронні органи запитуючої держави є лише ініціаторами, які діють через відповідне РА НЦБ Інтерполу. Моментом оголошення особи в міжнародний розшук є саме прийняття Генеральним секретаріатом Інтерполу рішення циркулярного повідомлення, що відображається в інформаційній базі Інтерполу. Початком міжнародного розшуку є направлення відповідного повідомлення до РА Укрбюро Інтерполу усіх країн-учасниць. Визначено поетапний порядок оголошення особи в міжнародний розшук. Вказується, що відсутність на момент розгляду клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою щодо особи, яка перебуває в міжнародному розшуку, відповідних підтверджуючих документів (довідка, витяг із бази даних Інтерполу тощо) є обґрунтованою підставою для його незадоволення слідчим суддею. Встановлено, що обов`язковою умовою для направлення правоохоронним органом запиту до РА НЦБ Інтерполу щодо міжнародного розшуку особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, є ухвалення слідчим, прокурором постанови про оголошення цієї особи в міжнародний розшук. Прийняття слідчим, прокурором відповідного процесуального рішення в рамках кримінального провадження є лише першим етапом для оголошення особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, в міжнародний розшук.

З урахуванням викладеного, слідчий суддя встановив, що відсутні підстави для обрання ОСОБА_4 запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на підставі ч. 6 ст. 193 КПК України, оскільки органом слідства не надано доказів на підтвердження належного оголошення особи у міжнародний розшук.

Керуючись ч.2 ст.376 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання прокурора Бучанської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_3 , подане у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021111040000312 від 15.04.2021 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1,4 ст.358, ч.ч.3,4 ст.190, ч.2 ст.209 КК України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Ірпінський міський суд Київської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали проголошено 29.09.2023 року о 15 год. 30 хв.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено02.01.2024
Номер документу116067139
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Києва, громадянина України, який має зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого

Судовий реєстр по справі —367/6997/23

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Кагановська Тетяна Володимирівна

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

Ухвала від 25.09.2023

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Горбачова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні