Ухвала
від 03.01.2024 по справі 346/3853/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/3853/23

Провадження № 2/346/186/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

03 січня 2024 р.м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі: головуючого судді Беркещук Б.Б.,

з участю: секретаря Романчук Л.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

третьої особи без самостійних вимог ОСОБА_3

провівши підготовче засідання в режимі відеоконференцзв язку, в цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України в особі в.о.директора Національного музею Голодомору-геноциду Гасиджак Лесі Іванівні про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України в особі в.о.директора Національного музею Голодомору-геноциду Гасиджак Лесі Іванівні про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту.

Ухвалою суду від 24 липня 2023 року відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Представник Міністерства культури та інформаційної політики України Юрій Лещук надіслав суду відзив, в якому просив у задоволенні позову ОСОБА_4 про визнання незаконним та скасування наказу МКІП від 27.06.2023р. № 287-к, поновлення на роботі, відмовити повністю.

07 вересня 2023 року від позивача ОСОБА_4 на адресу суду надійшла відповідь на відзив, в якій позивач просила задовольнити позовні вимоги в повному обсязі, під час розгляду справи не враховувати відзив відповідача від 22.08.2023 р. у зв`язку з тим, що такий не відповідає матеріалам позовної заяви, викладені в ньому твердження є маніпулятивними та вводять суд в оману, а також, що представник відповідача ОСОБА_5 не мав правових підстав підписувати вказаний відзив та не мав законних прав представляти інтереси МКІП в судах, судові витрати покласти на відповідача.

18 вересня 2023 року від представника Міністерства культури та інформаційної політики України Юрія Лещука надійшли письмові заперечення.

Ухвалою від 18 грудня 2023 року прийнято уточнену позовну заяву ОСОБА_4 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду про визнання незаконним та скасування наказу, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту. Залучено до участі у даній справі ОСОБА_3 - виконуючу обов`язки директора Національного музею Голодомору-геноциду у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України.

27 грудня 2023 року від представника Міністерства культури та інформаційної політики України Яцишен Дмитра Віталійовича на адресу суду надійшов відзив на позовну заяву, в якому просив у задоволенні позову ОСОБА_4 про визнання незаконним та скасування наказу МКІП від 27.06.2023 №287-к, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, відмовити повністю.

28 грудня 2023 року від в.о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду надійшов відзив на позовну заяву, в якому просив приєднати відзив із додатками до матеріалів справи №346/3853/23, у задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 до Міністерства культури та інформаційної політики України та Національного музею Голодомору-геноциду про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту, відмовити в повному обсязі.

Крім того, 28 грудня 2023 року на адресу суду надійши письмові пояснення третьої особи ОСОБА_6 , в якому остання прохала приєднати пояснення третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України: в.о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду із додатками, до матеріалів справи №346/3853/23 та у задоволенні позовних вимог ОСОБА_4 відмовити в повному обязі.

В підготовчому засіданні представник позивача ОСОБА_1 просив справу призначити до судового розгляду та підтримав клопотання зазначене в уточненій позовній заяві про витребування у відповідача Національного музею Голодомору-геноциду довідку про заробітну плату позивача ОСОБА_4 за останні два повні робочі місяці роботи.

Представники Міністерства культури та інформаційної політики України у підготовче засідання в режимі ВКЗ не з явилися у зв`язку із виникненням технічних проблем, що унеможлилює їх участь у підготовчому засіданні.

Представник Національного музею Голодомору-геноциду в особі Мороз М.З. не заперечила щодо призначення справи до судового розгляду.

Третя особа без самостійних вимог в особі в.о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Гасиджак Леся Іванівна не заперечила щодо призначення справи до судового розгляду

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

У підготовчому засіданні судом виконано завдання підготовчого провадження, передбачені ст. 189 ЦПК України, шляхом вчинення дій, передбачених ч. 2 ст. 197 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд може постановити ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Беручи до уваги заявлені вимоги і наявні у матеріалах справи докази, враховуючи, що обставини цивільних справ з`ясовуються судом на засадах змагальності, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання позивача про витребування від відповідача Національного музею Голодомору-геноциду довідки про заробітну плату ОСОБА_4 за останні два календарні місяці роботи.

Оскільки у підготовчому засіданні вирішено питання про процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, а також встановлено відсутність підстав для залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі чи ухвалення судового рішення на підставі ч.4 ст.200 ЦПК України, суд вважає, що підготовче засідання підлягає закриттю, а справа - призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189, 197-200, 260, 261 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_4 - задовольнити.

Витребувати від Національного музею Голодомору-геноциду довідку про заробітну плату ОСОБА_4 за останні два календарні місяці роботи.

Витребувану інформацію направити до суду до 15 січня 2024 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_4 до Міністерства культури та інформаційної політики України, Національного музею Голодомору-геноциду, третя особа без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні Міністерства культури та інформаційної політики України в особі в.о.директора Національного музею Голодомору-геноциду Гасиджак Лесі Іванівні про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту та призначити справу до судового розгляду по суті на 15 січня 2024 року о 10 год. 10 хв. у приміщенні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області (м. Коломия, проспект Грушевського, 29, Івано-Франківської області).

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

СуддяБеркещук Б. Б.

Дата ухвалення рішення03.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116087325
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на посаді, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу, продовження дії контракту

Судовий реєстр по справі —346/3853/23

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Махно Н. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Беркещук Б. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні