Ухвала
від 10.01.2024 по справі 746/228/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 січня 2024 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 746/228/23

Головуючий у першій інстанції - Ходіч В. М.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/333/24

Колегія суддів Чернігівського апеляційного суду в складі

головуючого-судді: Висоцької Н.В.,

суддів: Мамонової О.Є., Шитченко Н.В.,

перевіривши цивільну справу за апеляційною скаргою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Батьківщина» на ухвалу Срібнянського районного суду Чернігівської області від 12 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Батьківщина» про усунення перешкод у користуванні майном,-

в с т а н о в и л а :

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 27.12.2023 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою СТОВ «Батьківщина» на ухвалу Срібнянського районного суду Чернігівської області від 12.12.2023 у справі за позовом ОСОБА_1 до СТОВ «Батьківщина» про усунення перешкод у користуванні майном.

В апеляційній скарзі представник СТОВ «Батьківщина» - адвокат Карпенко В.К. просить провести розгляд справи в режимі відеоконференції, проведення якої просить забезпечити за допомогою онлайн системи відозв`язку EasyCon.

Відповідно до статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

У зв`язку з наявністю в суді технічної можливості використання для проведення відеоконференції системи відеоконференцзв`язку EASYCON, апеляційний суд вважає за необхідне надати представнику СТОВ «Батьківщина» - адвокату Карпенку В.К. можливість брати участь в судовому засіданні по справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EASYCON, роз`яснивши, що відповідно до приписів ч.5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали надіслати сторонам для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Суддею-доповідачем по справі проведені всі необхідні підготовчі дії.

Заслухавши доповідь судді Висоцької Н.В., перевіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що підготовчі дії по справі проведені в повному обсязі, необхідності в проведенні додаткових підготовчих дій нема; справу необхідно призначити до апеляційного розгляду.

Керуючись ст.ст. 212, 260, 261, 365, 366, ч. 3 ст. 369 ЦПК України, колегія суддів, -

у х в а л и л а:

Підготовчі дії по справі закінчити.

Справу призначити до розгляду в Чернігівському апеляційному суді за адресою: вул. Г.Полуботка, 2, м. Чернігів, на 15:00 24 січня 2024 року.

Розгляд справи призначити з повідомленням учасників справи.

Клопотання представника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Батьківщина» - адвоката Карпенка Віктора Константиновича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції задовольнити.

Надати представнику представнику Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Батьківщина» - адвоката Карпенку Віктору Константиновичу можливість брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку EASYCON, яке відбудеться о 15:00 24 січня 2024 року.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до приписів ч.5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Направити копію цієї ухвали до відома всім учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття.

Головуючий: Судді:

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116201934
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні майном

Судовий реєстр по справі —746/228/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Ходіч В. М.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Срібнянський районний суд Чернігівської області

Ходіч В. М.

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Висоцька Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні