Ухвала
від 15.01.2024 по справі 367/2290/23
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2290/23

Провадження по справі № 2/367/1373/2024

У Х В А Л А

Іменем України

про відкладення справи

15 січня 2024 року м. Ірпінь

Ірпінський міський суд Київської області

у складі: головуючого судді Одарюка М.П.,

за участю секретаря судового засідання Довгополої І.В.,

розглянувши заявупредставника позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс Сіті» про витребування майна з чужого незаконного користування,

встановив :

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс Сіті» про витребування майна з чужого незаконного користування.

15 січня 2024 року до суду надійшла заява представника позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем, в якій просить залучити в якості належного відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю « А-Ріалті» за позовною вимогою про витребування з незаконного володіння на користь ОСОБА_1 , квартиру АДРЕСА_1 та замінити процесуальний статус Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс Сіті» з відповідача на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Статтею 49ЦПКУкраїни передбачено, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає необхідним вчинити означену дію щодо зміни статусу учасників справи.

При таких обставинах, суд вважає, що наявні правові підстави для відкладення підготовчого засідання та задоволення клопотання позивача.

Керуючись ст.ст.50,51,260 ЦПК України,-

у х в а л и в :

Заяву представника позивача про заміну первісного відповідача належним відповідачем - задовольнити.

Замінити первісного відповідачаТовариства з обмеженою відповідальністю « Аверс Сіті» за позовом позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аверс Сіті» про витребуваннямайна зчужого незаконногокористування,належним відповідачемТовариством з обмеженою відповідальністю « А Ріалті» , код ЄДРПОУ 35466551, адреса: 04053 м. Київ, вулиця Січових Стрільців,77.

Змінити процесуальний статус відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю « Аверс Сіті» на третю особу, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору на стороні відповідача.

Направити Товариству з обмеженою відповідальністю «А Ріаліті» копію ухвали з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамстатті 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог частини 4статті 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин 3, 5статті 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин 3, 5статті 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

У випадку ненадання відзиву суд згідно вимог ч. 8 ст.178 та ч. 2 ст.191ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Підготовче судове засідання відкласти на 10 годину 30 хвилин 26 лютого 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя М.П. Одарюк

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116289904
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна з чужого незаконного користування

Судовий реєстр по справі —367/2290/23

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

Ухвала від 06.04.2023

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Одарюк М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні