Ухвала
від 15.01.2024 по справі 608/2682/23
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 608/2682/23

Провадження № 2/595/70/2024

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення до судового розгляду

"15" січня 2024 р.

Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі: головуючої судді Тхорик І.І.

з участю: секретаря судового засідання Боднара М.Г.

представника позивача адвоката Манорик Г.Г.

відповідача ОСОБА_1

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Бучач цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Білобожницька сільська рада Чортківського району Тернопільської області, про позбавлення батьківських прав,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_2 , в інтересах якого діє представник адвокат Манорик Г.Г., звернувся в суд із позовом до ОСОБА_1 третя особа: Білобожницька сільська рада Чортківського району Тернопільської області, в якому просить позбавити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав відносно малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . В обґрунтування позову посилається на те, що після розірвання з відповідачкою шлюбу їхній малолітній син ОСОБА_3 залишився проживати з ним, ОСОБА_2 . Натомість, вихованням сина мати не займалася з січня 2022 року, фактично покинула дитину, що і слугувало причиною розірвання шлюбу. Відповідачка самоусунулася від виконання своїх обов`язків по вихованню дитини, не надавала і не надає матеріальної допомоги на його утримання, не спілкується з ним, не бере участі у фізичному і духовному розвитку дитини, не цікавиться його життям. За наведених обставин просить позовні вимоги задовольнити.

Ухвалою Бучацького районного суду Тернопільської області від 24 листопада 2023 року відкрито провадження у справі за даним позовом та призначено справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Позивач ОСОБА_2 в судове засідання не прибув.

Представник позивача адвокат Манорик Г.Г., будучи присутньою в судовому засіданні, позов підтримала, не заперечувала щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідач ОСОБА_1 , будучи присутньою у підготовчому судовому засіданні, заявлені позивачем вимоги визнала, заперечень щодо призначення справи до судового розгляду не висловила.

Представник третьої особи Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області в підготовче судове засідання не прибув, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи. В матеріалах цивільної справи міститься заява сільського голови Білобожницької сільської ради Чортківського району Тернопільської області В.Шепети, в якій він просить дану справу розглядати без участі їх представника.

Суд,ознайомившись зматеріалами справи,вважає,що єпідстави длязакриття підготовчогопровадження тапризначення справидо судовогорозгляду посуті.З оглядуна те,що позовнівимоги стосуютьсяправ таінтересів дитини,суд вважаєза необхіднепровести розглядсправи посуті здослідженням доказів.

Підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимогст.198 ЦПК України судом не встановлено.

До судового розгляду спір між учасниками процесу не врегульований.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Зважаючи навищевикладене,зогляду на те, що судом вчинено дії, необхідні для закінчення підготовчого провадження, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.91, 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Білобожницька сільська рада Чортківського району Тернопільської області, про позбавлення батьківських прав, та призначити справудо судовогорозгляду посуті увідкритому судовомузасіданні,яке відбудетьсяв Бучацькомурайонному судів м.Бучач вул.Міцкевича,11,Чортківського районуТернопільської області, 09.02.2024 о 14:10 год.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя І.І. Тхорик

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116304844
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —608/2682/23

Постанова від 23.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Тхорик І. І.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні