Ухвала
від 16.01.2024 по справі 183/6888/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/6888/22

№ 2/183/1228/23

У Х В А Л А

16 січня 2024 року м. Новомосковськ

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Парфьонова Д. О., за участі: секретаря судового засідання Моісєєва К. А., представника позивача Пихтіна К. В., розглянувши у підготовчому провадженні у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Новомосковськ, Дніпропетровської області клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новомосковської районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, Підгородненської міської ради Дніпровського району Дніпропетровської області про визнання недійсними та скасування рішень, скасування державної реєстрації та припинення речових прав та їх обтяжень,

В С Т А Н О В И В:

у провадженні Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває зазначена справа.

Після отримання висновку судового експерта представником позивача заявлено клопотання про витребування від відповідача-1 копії додатків до Розпорядження голови Новомосковської районної державної адміністрації від 25 грудня 2013 року № 534/0/3-13 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель державної власності сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) на території Новомосковського району Дніпропетровської області». Також представник просив поновити строк на подання письмових доказів та долучити до матеріалів справи копії: листа Новомосковської районної військової адміністрації Дніпропетровської області від 03 жовтня 2022 року № 1886/0/538-22, листа Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області від 27 вересня 2022 року № 29-4-0.332-4075/2-22 «Про розгляд адвокатського запиту» та адвокатських запитів, доданих до клопотання.

У підготовчому засіданні представник позивача зазначив, що копія розпорядження витребовувалася раніше, отримана для проведення експертизи. Однак, з висновку експерта вбачається, що додатки до даного розпорядження не надані, що впливає на повноту розгляду справи.

Представники відповідачів у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши клопотання представника позивача, дійшов висновку про необхідність його задоволення, виходячи з такого.

Згідно з ч. 1, 3, 7-10 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи, що з висновку експерта та позовних вимог убачається належність цього доказу для розгляду справи, позивачем надано докази неможливості самостійного його отримання, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання в частині витребування доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84, 107, 258-260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

зобов`язати Новомосковську районну військову адміністрацію Дніпропетровської області надати Новомосковському міськрайонного суду Дніпропетровської області належним чином засвідчені копії додатків до Розпорядження голови Новомосковської районної державної адміністрації від 25 грудня 2013 року № 534/0/3-13 «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель державної власності сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) на території Новомосковського району Дніпропетровської області».

Роз`яснити учасникам справи, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її складення і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Ухвала суду у повному обсязі складена і підписана 16 січня 2024 року.

Суддя Д. О. Парфьонов

СудНовомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116313184
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —183/6888/22

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Ткаченко І. Ю.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Рішення від 01.04.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Парфьонов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні