Ухвала
від 15.01.2024 по справі 463/197/24
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/197/24

Провадження №2/463/691/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

15 січня 2024 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Рудаков Д.І.,вивчивши матеріалипозову ОСОБА_1 (місце реєстрації: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Комунального некомерційного підприємства «6-та міська поліклініка м.Львова» (місцезнаходження: 79038, м. Львів, вул. Медової Печери, 1, код ЄДРПОУ: 01996674) про поновлення ОСОБА_1 на посаді фахівця відділу аналітики та внутрішнього аудиту та стягнення середнього заробітку, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до відповідача, просить ухвалити рішення, яким просить поновити ОСОБА_1 на посаді фахівця відділу аналітики та внутрішнього аудиту та стягнення середнього заробітку.

Крім того, позивач просить звільнити її від сплати судового збору.

Оглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї письмові документи приходжу висновку до наступного.

Дана позовна заява подана з дотриманням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України, підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Личаківському районному суду м. Львова.

У зв`язку з чим у відповідності до положень ч.1ст.187 ЦПК Українивідсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Вирішуючи питання про порядок розгляду справи суд враховує обставини, передбачені ч.3ст.274 ЦПК України, а саме: значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту свого порушеного права, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, а також положення п.2 ч.4 ст.19 КПК України, згідно якого спрощене позовнепровадження призначенедля розглядусправ,що виникаютьз трудовихвідносин. А відтак вважає, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з призначенням судового засідання для розгляду справи по суті у зв`язку з характером спірних правовідносин та предметом доказування у справі, які вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Крім того, відповідно до ч.1ст.8 Закону України «Про судовий збір»враховуючи клопотання сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

За вказаних обставин, враховуючи клопотання позивачки, суд вважає, що клопотання про звільнення її від сплати судового збору слід задовольнити.

Виходячи із вищенаведеного, вважаю, що позовна заява підлягає прийняттю до розгляду, а провадження у даній цивільній справівідкриттю, з призначенням справи до розгляду по суті в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.14,175,177,178,187,189,190,274 ЦПК України, суддя, -

п о с т а н о в и в:

клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору задовольнити, звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «6-та міська поліклініка м.Львова» про поновлення ОСОБА_1 на посаді фахівця відділу аналітики та внутрішнього аудиту та стягнення середнього заробітку прийняти до розгляду, а провадження по справі - відкрити.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження.

Справу призначити до розгляду по суті на 29 січня 2024 року о 11.00 год. в судовому засіданні в приміщенні Личаківського районного суду м.Львова (м.Львів, вул.Б.Лепкого, 16, 2-й поверх, зал судового засідання №8).

Викликати сторони.

Встановити відповідачустрок досудового засідання,призначеного на29січня 2024року о11.00год., для подачі до суду в порядку ст.ст.178,191 ЦПК Українивідзиву на позов, а також усіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову. У зазначений вище строк одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана позивачу, а документи на підтвердження факту надіслання (надання) мають бути представленні суду. Невиконання вказаних вимог тягне за собою наслідки, передбачені ч.8 ст.178, ч.2 ст.191 ЦПК Українисуд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу 5-денний строк, який обчислюється з моменту отримання відзиву на позов, для подачі до суду в порядку ст.ст.179, 278 ЦПКвідповіді на відзив, а також усіх доказів, що підтверджують відповідь на відзив. У зазначений вище строк одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду, копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана відповідачу (іншим учасникам справи), а документи на підтвердження факту надіслання (надання) мають бути представленні суду.

Встановити відповідачу 5-денний строк, який обчислюється з моменту отримання відповіді на відзив, для подачі до суду в порядку ст.ст.180, 278 ЦПКзаперечення, а також усіх доказів, що підтверджують заперечення. У зазначений вище строк одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду, копія заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана позивачу (іншим учасникам справи), а документи на підтвердження факту надіслання (надання) мають бути представленні суду.

Копію ухвали направити сторонам. Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Інформацію щодо розгляду справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі Личаківського районного суду м.Львова в мережі Інтернет (веб адреса сторінки:http://lk.lv.court.gov.ua/sud1312/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.І. Рудаков

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено22.01.2024
Номер документу116402927
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення ОСОБА_1 на посаді фахівця відділу аналітики та внутрішнього аудиту та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —463/197/24

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Рудаков Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні