Ухвала
від 22.01.2024 по справі 363/115/24
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"22" січня 2024 р. Справа № 363/115/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 січня 2024 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Дьоміна О.П. розглянувши заяву керівника Вишгородської окружної прокуратури Миколи Василенка про продовження процесуального строку для усунення недоліків у цивільній справі за позовною заявою керівника Вишгородської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі: Вишгородської районної державної адміністрації до Димерської селищної ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», про усунення перешкод у здійснення права користування та розпорядження земельною ділянкою лісового фонду,-

ВСТАНОВИВ:

09.01.2024 року, засобами поштового зв`язку, до Вишгородського районного суду Київської області надійшла вищевказана позовна заява.

Ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 11.01.2024 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу десятиденний строк для усунення недоліків шляхом надання суду доказів на які він посилається при визначені ціни позову та доказів сплати судового збору у розмірі 2684 грн. за кожну вимогу немайнового характеру, яких в прохальній частині позовної заяви заявлено три.

19.01.2024 року до суду від керівника Вишгородської окружної прокуратури М.Василенка надійшла заява про продовження на 20 днів процесуального строку встановленого ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 11.01.2024 року, оскільки Вишгородська окружна прокуратура позбавлена можливості виконати ухвалу суду у встановлений строк у зв`язку із затримкою в надходженні коштів до бюджетних установ, які викликані із введеним на території України військовим станом.

Дослідивши доводи заяви, матеріали позовної заяви, суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 2ст. 127 ЦПК України- встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Частиною 2 статті 185 ЦПК України визначено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене та обґрунтування поданої керівником Вишгородської окружної прокуратури заяви про продовження процесуального строку, суд вважає за необхідне продовжити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви на 10 днів з моменту отримання копії даної ухвали суду.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені в ухвалі суду, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України.

Керуючись ст.127,185,260 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Продовжити строк на усунення недоліків, встановлених ухвалою Вишгородського районного суду Київської області від 11.01.204 року у цивільній справі за позовною заявою керівника Вишгородської окружної прокуратури Київської області в інтересах держави в особі: Вишгородської районної державної адміністрації до Димерської селищної ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», про усунення перешкод у здійснення права користування та розпорядження земельною ділянкою лісового фонду на десять днів з моменту отримання копії даної ухвали суду.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну заяву вважати неподаною та повернути позивачеві зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Дьоміна

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.01.2024
Оприлюднено23.01.2024
Номер документу116431982
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —363/115/24

Ухвала від 27.06.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Постанова від 18.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Дьоміна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні