Ухвала
від 23.01.2024 по справі 128/5216/23
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/5216/23

УХВАЛА

23.01.2024 м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Саєнко О.Б., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Вінницької дирекції «Укрпошта» АТ Укрпошта ВПЗ Якушенці про зобов`язання відповідача сплатити моральну шкоду, втрачений заробіток та матеріальні збитки, -

ВСТАНОВИЛА:

26.12.2023 до провадження Вінницького районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Вінницькоїдирекції «Укрпошта» АТ УкрпоштаВПЗ Якушенціпро зобов`язаннявідповідача сплатитиморальну шкоду, втрачений заробіток та матеріальні збитки ( справа №128/5216/23), в якій позивач просить суд стягнути з відповідача Вінницької дирекції «Укрпошта» ( м. Вінниця, вул.Соборна,59) всі витрати по справі та зобов`язати відповідача сплатити: моральну шкоду в розмірі 5000 гривень; втрачений за цей час заробіток в розмірі 837 гривень 51 копійка та завдані матеріальні збитки -60 гривень.

Оглянувши позовну заяву та додані до неї документи, суд приходить до такого.

Стаття 5 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» декларує, що правосуддя в Україні здійснюється виключно судами та відповідно до визначених законом процедур судочинства.

Згідно з ч.2ст. 27 ЦПК Українипозови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осібпідприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.7 ст. 28 ЦПК України, позови, що виникають із діяльності філії або представництва юридичної особи, а також відокремленого підрозділу органу державної влади без статусу юридичної особи, можуть пред`являтися також за їх місцезнаходженням.

Так, з позовної заяви убачається, що позивач зазначив відповідача : Вінницьку дирекцію АТ «Укрпошти», місцезнаходження якої за адресою: вул. Соборна, 59, м. Вінниця, АТ «Укрпошта» ВПЗ Якушинці місцезнаходження: вул. Барвінкова, 2б, с. Якушинці, Вінницького району Вінницької області. Водночас, позивач ОСОБА_1 у позовній заяві просить суд відкрити судове провадження у справі за його позовом саме до Вінницької дирекції АТ «Укрпошта», місцезнаходження якої розташоване по вул. Соборна, 59, м. Вінниця та стягнути з відповідача моральну шкоду в розмірі 5000 гривень; втрачений за цей час заробіток 837 гривень 51 копійка та завдані матеріальні збитки 60 гривень.

Також ,зі змісту позовних вимог, судом убачається, що відповідач у порушення Закону України « Про звернення громадян» відмовив позивачу в прийнятті 08.12.2023 письмового запиту на інформацію, що і стало підставою для звернення позивача до суд із даним позовом.

Отже на вказані виниклі спірні правовідносини розповсюджується Закон України «Про звернення громадян» , тому територіальна підсудність даної справи регламентується положеннями ч.2 ст. 27, ч.7 ст. 28 ЦПК України , тобто за місцем знаходження відповідача.

Згідно положень ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Оскільки місцем знаходження відповідача юридичної особи Вінницької дирекції АТ «Укрпошта» є м. Вінниця Вінницької області, тобто за межами територіальної юрисдикції (підсудності) Вінницького районного суду Вінницької області, тому вищевказана цивільна справа підлягає передачі на розгляд до Вінницького міського суду Вінницької області.

Керуючись ст. ст. 30-32, 187, 261, 354 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИЛА:

Цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Вінницької дирекції Акціонерного товариства«Укрпошта» про відшкодування шкоди, передати запідсудністю нарозгляд доВінницького міськогосуду Вінницькоїобласті,що розташованийза адресою:вул. Грушевського, 17, м. Вінниця.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи, з підстав зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Вінницького апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги, протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Суддя Олена САЄНКО

Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116499851
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання відповідача сплатити моральну шкоду, втрачений заробіток та матеріальні збитки

Судовий реєстр по справі —128/5216/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Король О. П.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Саєнко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні