Ухвала
від 08.01.2024 по справі 932/4227/23
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа №932/4227/23

Провадження №2/932/1221/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2024 року м. Дніпро

Суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська Овчиннікова О.С., ознайомившись із клопотанням представника позивача ОСОБА_1 адвоката Шинжирбаєва Максима Тимуровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного підприємства Фірми «Владислав» про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок ДТП.

Представник позивача надіслав на електронну адресу суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, суд вважає наступне.

Відповідно ч. ч. 1, 2, 4 ст. 212 ЦПК Україниучасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усуді відповідноїтехнічної можливості,про якусуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі,крім випадків,коли явкацього учасникасправи всудове засіданнявизнана судомобов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеномуЗаконом України«Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до вимог п. 4 ч. 4 ст. 12 ЦПК України, суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

З метою забезпечення швидкого та ефективного здійснення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua).

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.212, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Шинжирбаєва Максима Тимуровича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити участь представнику позивача у судовому засіданні призначеному на 24.01.2024 року о 14 год. 30 хв. та всіх наступних судових засіданнях по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доПриватного підприємстваФірми «Владислав»про відшкодуваннямайнової шкоди,завданої внаслідокДТП в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua).

Попередити представника позивача, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику позивача, що з 01.10.2022 року доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (далі - ВКЗ) можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua) (далі - ЕС). Для входу через ЕС необхідно авторизуватися в ЕС за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Перевірити, щоб в профілі користувача ЕС було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в ЕС. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС - «Відеозв`язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Копію ухвали про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити представнику позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Овчиннікова

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено25.01.2024
Номер документу116501465
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть у судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —932/4227/23

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Барильська А. П.

Рішення від 29.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Овчиннікова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні