Ухвала
від 23.01.2024 по справі 932/7720/23
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

Справа № 932/7720/23

Провадження №2о/932/10/24

23 січня 2024 року Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

Головуючого -судді Кудрявцевої Т.О.

при секретарі - Рошошка Є.А.

розглянувши клопотання представника заінтересованої особи Військової частини № НОМЕР_1 Національної Гвардії України Міністерства оборони України адвокатаПостольник ВолодимираЛеонідовича про проведення судового засідання по розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа Військовачастина № НОМЕР_1 Національної ГвардіїУкраїни Міністерстваоборони Українипро встановленняфакту,що маєюридичне значення в режимі відеоконференції, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищезазначена цивільна справа.

16.01.2024 року до суду надійшло письмове клопотання представника заінтересованої особи Військової частини № НОМЕР_1 Національної Гвардії України Міністерства оборони України адвокатаПостольник В.Л. про розгляд справи в режимі відеоконференції, оскільки не може з`явитися до суду, в зв`язку з значною віддаленістю суду. Найближчий суд, до якого він може з`явитись для участі в судовому засіданні, це є Києво-Святошинський районний суд Київської області.

Ухвалою суду від 16.01.2024 року було задоволено клопотання представника заінтересованої особи про проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

В судовому засіданні представник заінтересованої особи, просив провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції та доручити її проведення Києво-Святошинському районному суду Київської області.

Розглянувши клопотання, ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає наступне.

Відповідно до вимог ст.212ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Згідно ч.7ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, з метою забезпечення швидкого та ефективного здійснення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, суд вважає за можливе провести розгляд справи в режимі відеоконференції з Києво-Святошинським районним судом Київської області, який має все необхідне обладнання для проведення відеоконференції.

Зважаючи на вищевикладене,суд вважає за необхідне доручити Києво-Святошинськомурайонному судуКиївської області забезпечити 22лютого 2024року о13-45годині проведення відеоконференції за участю представника заінтересованої особи Військової частини № НОМЕР_1 Національної Гвардії України Міністерства оборони України адвокатаПостольник В.Л. у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа Військовачастина № НОМЕР_1 Національної ГвардіїУкраїни Міністерстваоборони Українипро встановленняфакту,що маєюридичне значення в режимі відеоконференції. .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 212,260 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника заінтересованої особи Військової частини № НОМЕР_1 Національної Гвардії України Міністерства оборони України адвокатаПостольник ВолодимираЛеонідовича про проведення судового засідання по розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа Військовачастина № НОМЕР_1 Національної ГвардіїУкраїни Міністерстваоборони Українипро встановленняфакту,що маєюридичне значення в режимі відеоконференції задовольнити.

Здійснювати в режимі відеоконференції у приміщенні Києво-Святошинського районного суду Київської області та у приміщенні Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська судове засідання, призначене на 22 лютого 2024 року о 13-45 год., по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Військова частина № НОМЕР_1 Національної Гвардії України Міністерства оборони України про встановлення факту, що має юридичне значення.

Доручити забезпечення проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференції Києво-Святошинському районному суду Київської області, за адресою: 03170, м.Київ, вул.Мельниченка, 1.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції направити негайно до Києво-Святошинськогорайонного судуКиївської області (03170, м.Київ, вул.Мельниченка, 1), та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Кудрявцева

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення23.01.2024
Оприлюднено26.01.2024
Номер документу116521975
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —932/7720/23

Постанова від 03.09.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 03.09.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Рішення від 22.02.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні