Ухвала
від 29.01.2024 по справі 674/154/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/154/24

Провадження № 2-о/674/25/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

"29" січня 2024 р. м.Дунаївці

Суддя Дунаєвецького районного суду Хмельницької області Шафікова Ю.Е., розглянувши матеріали цивільної справи № 674/154/24 за заявою ОСОБА_1 (місце реєстрації АДРЕСА_1 ) в інтересах повнолітньої ОСОБА_2 , представник заявника адвокат Наталюк Назар Миколайович (місце знаходження стм.Дунаївці вул.Шевченка,16 б, Кам`янець-Подільського району Хмельницької області), заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради (місце знаходження с.Маків вул. Воздвиженська,22, Кам`янець-Подільського району Хмельницької області), ОСОБА_3 (місце реєстрації АДРЕСА_1 ) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання особи недієздатною та призначення опікуном.

Дана заява підсудна Дунаєвецькому районному суду Хмельницької області.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі немає.

Форма і зміст заяви відповідають вимогам ст.297ЦПК України.

Відповідно п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про: обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно ч.4 ст.293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно ч.5 ст.293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

З матеріалів цивільної справи вбачається, що у ОСОБА_2 про визнання недієздатною якої заявлена вимога, немає адвоката.

На підставі викладеного вважаю необхідним доручити Кам`янець-Подільському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для надання правничих послуг, визначених п.2, п.3 ч.2 ст.13 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу", ОСОБА_2 при розгляді даної цивільної справи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 293, 296, 297ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ :

Заяву ОСОБА_1 в інтересах повнолітньої ОСОБА_2 , представник заявника адвокат Наталюк Назар Миколайович, заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради, ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна прийняти до розгляду та відкрити провадження.

Справу розглядати за правилами окремого провадження у складі судді і двох присяжних.

Призначити справу до судового розгляду в приміщенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області (м. Дунаївці, вул. Красінських,11) на 07 лютого 2024 року о 11 год. 15 хв..

В судове засідання викликати учасників процесу та направити їм копію ухвали про відкриття провадження.

Одночасно з копією ухвали направити заінтересованій особй копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати у строк до 29 листопада 2023 року подати письмовий відзив (заперечення) щодо заяви, якщо такі будуть, з посиланням на докази, якими вони обгрунтовуються.

Доручити Кам`янець-Подільському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для надання правничих послуг, визначених п.2, п.3 ч.2 ст.13 Закону України "Про безоплатну правничу допомогу", ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 в інтересах повнолітньої ОСОБА_2 , представник заявника адвокат Наталюк Назар Миколайович, заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради, ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Забезпечити прибуття призначеного адвоката в судове засідання на 07 лютого 2024 року о 11 год. 15 хв. в приміщенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області (вул.Красінських,11 м.Дунаївці Кам`янець-Подільського району Хмельницької області).

Копію ухвали надіслати Кам`янець-Подільському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/sud2206/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.Е.Шафікова

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116601920
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —674/154/24

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні