Рішення
від 23.04.2024 по справі 674/154/24
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/154/24

Провадження № 2-о/674/25/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

23 квітня 2024 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Шафікової Ю. Е.,

присяжних Анікіної О.М., Грідіної А.А.,

за участю секретаря Проценко Л.В.,

заявника ОСОБА_1 ,

представника завника Наталюка Н.М.,

заінтересованої особи: ОСОБА_2 ,

представника особи, щодо якої вирішується питання про визнання недієздатною ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Дунаївці цивільну справу в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 в інтересах повнолітньої ОСОБА_4 , представник заявника адвокат Наталюк Назар Миколайович, заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,-

ВСТАНОВИВ:

Зважаючи на складність у підготовці повного тексту рішення суду, суд вважає за необхідне проголосити його вступну та резолютивну частини, відклавши виготовлення повного тексту рішення на п`ять днів.

Керуючись ст. ст.259,263-265, 295-300, 354,355 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 в інтересах повнолітньої ОСОБА_4 , представник заявника адвокат Наталюк Назар Миколайович, заінтересовані особи: орган опіки та піклування виконавчого комітету Маківської сільської ради, ОСОБА_2 про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

- задовольнити.

Визнати ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 - недієздатною.

Встановити опіку над ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 та призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 опікуном над ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 із визначенням прав та обов`язків опікуна, передбаченими статтями67,68,71,72,73,74 ЦК України.

Визначити строк дії рішення суду в частині визнання недієздатною ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 два роки з дня набрання рішенням суду законної сили.

Витрати за проведення судової-психіатричної експертизи у розмірі 7210 грн. 42 коп. віднести за рахунок держави.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Хмельницького апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне найменування учасників справи:

- заявник ОСОБА_1 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 .

- заінтересована особа: Орган опіки та піклування Маківської сільської ради Хмельницької області, місце знаходження с. Маків вул. Воздвиженська,22 Хмельницької області, код ЄДРПОУ 40134461.

- заінтересована особа: ОСОБА_2 , зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 .

Повний текст рішення буде складено 29 квітня 2024 року включно.

Суддя Ю. Е. Шафікова

Присяжні О. М. Анікіна

А.А. Грідіна

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118589491
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —674/154/24

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шафікова Ю. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні