Ухвала
від 31.01.2024 по справі 348/2072/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 348/2072/23

Провадження № 22-ц/4808/388/24

Головуючий у 1 інстанції Матолич В. В.

Суддя-доповідач Томин

У Х В А Л А

31 січня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд в складі:

судді-доповідача Томин О.О.,

суддів: Бойчука І.В., Пнівчук О.В.,

ознайомившись із апеляційною скаргою Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство», в інтересах якого діє адвокат Левицький Андрій Олександрович, на рішення Надвірнянського районного суду від 14 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, задовольнити про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати,

в с т а н о в и в:

Рішенням Надвірнянського районного суду від 14 грудня 2023 року позов ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, задовольнити про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати задоволено.

Визнано незаконним та скасовано наказ №179к від 29.06.2023 про звільнення ОСОБА_1 з посади провідного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку в апараті управління філії «Надвірнянське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» з 30 червня 2023 року, на підставі п.4 ст.40 КЗпП України у зв`язку з прогулами.

Поновлено ОСОБА_1 на посаді провідного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку в апараті управління філії «Надвірнянське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» з 30 червня 2023 року.

Стягнуто з Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 146200 (сто сорок шість тисяч двісті) гривень 00 копійок з відрахуванням з цієї суми податків та інших обов`язкових платежів і зборів.

Стягнуто з Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» на користь держави судовий збір в розмірі 3609 гривень 20 копійок.

Стягнуто з Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» на користь ОСОБА_1 судові витрати на професійну правничу допомогу в розмірі 12000 гривень 00 копійок.

Рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на роботі та стягнення середнього заробітку за один місяць у розмірі 25800 (двадцять п`ять тисяч вісімсот) гривень 00 копійок з відрахуванням з цієї суми податків та інших обов`язкових платежів і зборів, допущено до негайного виконання.

Адвокат Левицький Андрій Олександрович в інтересах Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство» подав апеляційну скаргу на вказане рішення суду, надіславши її на адресу Івано-Франківського апеляційного суду, яку ухвалою суду від 24 січня 2024 року залишено без руху у зв`язку з тим, що не додано документ, що підтверджує сплату судового збору в установлених порядку та розмірі та не зазначено відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Недоліки представник апелянта усунув.

За змістом апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір сплачено в розмірі 5413,80 грн.

Підстав для відмови у відкритті провадження, визначених ст. 358 ЦПК України, не встановлено.

За таких обставин апеляційне провадження у даній справі необхідно відкрити.

Керуючись статтями 359-361 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство», в інтересах якого діє адвокат Левицький Андрій Олександрович, на рішення Надвірнянського районного суду від 14 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, задовольнити про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати.

Витребувати з Надвірнянського районного цивільну справу №348/2072/23 за позовом ОСОБА_1 до Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» та Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України» в особі філії «Надвірнянське лісове господарство» про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати, задовольнити про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі та стягнення заробітної плати.

У порядку ст. 361 ЦПК України копії ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційної скарги надіслати учасникам справи.

Роз`яснити, що учасники справи мають право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня одержання ухвали про відкриття апеляційного провадження, який повинен відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: О.О. Томин

Судді: І.В. Бойчук

О.В. Пнівчук

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено01.02.2024
Номер документу116652690
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —348/2072/23

Постанова від 01.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Постанова від 01.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Рішення від 14.12.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Рішення від 14.12.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Матолич В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні