Ухвала
від 01.02.2024 по справі 440/1892/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 лютого 2024 року м. ПолтаваСправа №440/1892/23

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді Кукоби О.О., розглянувши заяву представника позивача, адвоката Бідюк Яни Володимирівни про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за позовом ОСОБА_1 до Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, Виконавчого комітету Пришибської сільської ради, Відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради про визнання протиправним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення коштів,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області, у якому просила:

визнати протиправним та скасувати розпорядження сільського голови Пришибської сільської ради від 03.02.2023 №20-К "Про застосування дисциплінарного стягнення до начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради Ольги Довгань" (зі змінами згідно розпорядження сільського голови Пришибської сільської ради від 23.02.2023 №25-К "Про внесення змін до розпорядження №20-к від 03 лютого 2023 р. "Про застосування дисциплінарного стягнення до начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради Ольги Довгань");

поновити ОСОБА_1 на посаді начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради з 24.02.2023;

стягнути з Пришибської сільської ради на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 24.02.2023 по день ухвалення рішення, з урахуванням належних до сплати податків та інших обов`язкових платежів;

стягнути з відповідача моральну шкоду за незаконне звільнення у розмірі 100000,00 грн.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 06.03.2023 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у цій справі, а її розгляд призначено за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 06.07.2023 провадження у цій справі зупинено до набрання законної сили судовим рішенням в адміністративній справі №440/1098/23 за позовом ОСОБА_1 до Пришибської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області про визнання протиправними та скасування розпоряджень.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 27.11.2023 поновлено провадження у справі; залучено до участі у справі в якості співвідповідачів: Виконавчий комітет Пришибської сільської ради та Відділ освіти, культури, спорту та туризму виконавчого комітету Пришибської сільської ради.

01.02.2024 представник позивача, адвокат Бідюк Яна Володимирівна звернулась до суду із заявою про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Згідно з частиною третьою статті 195 КАС (у редакції Закону України від 27.04.2021 №1416-IX) учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Пунктом 46 названого Положення визначено, що за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У силу пункту 49 зазначеного Положення для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Враховуючи вищезазначене, а також беручи до уваги те, що Полтавський окружний адміністративний суд має технічну можливість провести судовий розгляд цієї справи в режимі відеоконференції у визначені дату і час, заяву представника позивача про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів належить задовольнити.

Керуючись статтями 44, 195, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву представника позивача, адвоката Бідюк Яни Володимирівни про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Забезпечити участь адвоката Бідюк Яни Володимирівни у підготовчому засіданні, призначеному на 06 лютого 2024 року об 11:00 в режимі відеоконференції відповідно до Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Роз`яснити заявнику, що для участі у засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua/) за 10 хвилин до часу засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

У разі відкладення підготовчого / судового засідання чи оголошення перерви у його проведенні дозволити заявнику брати участь у наступних засіданнях суду у цій справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та окремо не оскаржується.

СуддяО.О. Кукоба

Дата ухвалення рішення01.02.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116738228
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження, поновлення на роботі, стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —440/1892/23

Ухвала від 01.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 27.11.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

Ухвала від 06.03.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.О. Кукоба

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні