Ухвала
від 30.01.2024 по справі 2-1347/11
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 2-1347/11

Провадження № 2/638/250/24

УХВАЛА

Іменем України

30 січня 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

Головуючого - судді Шишкіна О.В.,

секретаря Олейник О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект", треті особи - Міністерство аграрної політики України, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" про звернення стягнення на предмет іпотеки, визнання права власності, за зустрічним позовом заступника прокурора Дзержинського району м. Харкова в інтересах держави в особі Міністерства аграрної політики і продовольства України, регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області до державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект", ОСОБА_1 , третя особа - приватний нотаріус ХМНО Шишко В.А. про визнання недійсним договору іпотеки, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить звернути стягнення на предмет іпотеки - нежитлові приміщення 1-го поверху ( кімнати №№51-59), 2-го поверху( кімнати №№ 21-38), 3-го поверху ( кімнати №№ 12-19, 13-а, 29-32, 34-40), 4-го поверху ( кімнати №№ 10-25, 21-а, 21 б, 21 в), 5-го поверху ( кімнати №№ 1-12) в літ. А-5, загальною площею 1 610,0 кв м по АДРЕСА_1 , визнати за ним право власності на вказані нежитлові приміщення та зобов"язати відповідача в рахунок погашення заборгованості передати йому нежитлові приміщення.

Заступник прокурораДзержинського районум.Харкова звернувсядо судуіз позовноюзаявою вінтересах державив особіМіністерства аграрноїполітики іпродовольства України,регіонального відділенняФонду державногомайна Українипо Харківськійобласті додержавного підприємства"Харківськийпроектний інститут"Промзернопроект", ОСОБА_1 ,третя особа - приватний нотаріус ХМНО Шишко В.А. про визнання недійсним договору іпотеки, укладеного між державним підприємством "Харківський проектний інститут "Промзернопроект" та ОСОБА_1 14.04.2009 року, посвідчений приватним нотаріусом ХМНО Шишко В.А., реєстровий № 1600.

Провадження по справі відкрито.

Ухвалою суду від 22.05.2012 року вказані позови об`єднані в одне провадження відповідно до ч.1 ст. 126 ЦПК України.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 29.01.2015 року зустрічна позовна заяву державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект" до ОСОБА_1 , треті особи - Міністерство аграрної політики України, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації", про зобов`язання вчинення певних дій залишена без розгляду.

Перевіривши матеріали справи суд доходить наступного.

Цивільна справа неодноразово призначалась до розгляду, однак представник ОСОБА_1 двічі у судове засідання не з`явився, про причини неявки суду не повідомив, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений своєчасно та належним чином. Заява про розгляд справи за відсутністю вказаного представника до суду не находила.

Вислухавши думку прокурора та представника Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, які у своїх заявах до суду просили залишити без розгляду первинну позовну заяву ОСОБА_1 , перевіривши матеріали справи, суд доходить наступного.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання без поважних причин або повторно не повідомив про причини неявки, якщо від нього не надійшла заява про розгляд справи за його відсутністю.

Таким чином, суд має підстави для залишення позовної заяви ОСОБА_1 до державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект", треті особи - Міністерство аграрної політики України, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" про звернення стягнення на предмет іпотеки, визнання права власності без розгляду, що не позбавляє його права знову звернутися до суду повторно, відповідно до ч. 2 ст. 257 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.257 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект", треті особи - Міністерство аграрної політики України, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Харківській області, КП "Харківське міське бюро технічної інвентаризації" про звернення стягнення на предмет іпотеки, визнання права власності залишити без розгляду.

Продовжитирозгляд цивільноїсправи за зустрічним позовом заступника прокурора Дзержинського району м. Харкова в інтересах держави в особі Міністерства аграрної політики і продовольства України, регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області до державного підприємства "Харківський проектний інститут "Промзернопроект", ОСОБА_1 , третя особа - приватний нотаріус ХМНО Шишко В.А. про визнання недійсним договору іпотеки - у загальному порядку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 15-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Головуючий суддя

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення30.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116743149
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1347/11

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Маштак К. С.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 30.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Красвітна Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні