Ухвала
від 02.02.2024 по справі 126/306/24
БЕРШАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття у спрощеному позовному провадженні

Справа № 126/306/24

Провадження № 2/126/395/2024

"02" лютого 2024 р. м. Бершадь

Суддя Бершадського районного суду Вінницької області Хмель Р. В.,

розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ТОВ "ФІНПРОМ МАРКЕТ", за участі третіх осіб: державного виконавця Бершадського відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області ЦМУ МЮ (м.Київ) Кончаківського Романа Сергійовича та приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся в суд з даним позовом, в якому просить ухвалити рішення суду, яким визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис №7018, виданий 10.02.2021 приватним нотаріусом Житомирського міського нотаріального округу Остапенко Є.М..

Позовна заява подана з дотриманням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Бершадському районному суду, підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст.19, ч.ч.1- 4 ст.274 ЦПК Українисправа може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,175,274,277,278 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ "ФІНПРОМ МАРКЕТ", за участі третіх осіб: державного виконавця Бершадського відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області ЦМУ МЮ (м.Київ) Кончаківського Романа Сергійовича та приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Остапенко Євгена Михайловича про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити судове засідання в приміщенні Бершадського районного суду Вінницької області (Вінницька область, м. Бершадь, вул. Шевченка, 4) на 09.04.2024 на 11:00.

У відповідності із частиною четвертоюстатті 187 ЦПК Українивизначити відповідачеві строк для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження шість днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною п`ятоюстатті 277 ЦПК Україниякщо відповідач не подасть у встановлений судом строк такі заперечення, він має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Відповідач у строк протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії даної ухвали має право надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Окрім того, відповідач у вищезазначений строк має право надіслати позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною другоюстатті 191 ЦПК Україниу разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснити відповідачеві, що у відповідності із частиною першоюстатті 193 ЦПК Україниостанній має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити, що у відповідності із частиною другоюстатті 278 ЦПК Українипозивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом строків, встановлених судом в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Встановити позивачеві строк у десять днів з дня отримання останнім відзиву, для подання відповіді на відзив, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

До відповіді на відзив, у відповідності із частиною третьоюстатті 179 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятоюстатті 178 цього Кодексу.

Встановити відповідачеві строк у сім днів з дня отримання останнім відповіді на відзив, для подання заперечення, в якому викласти свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

До заперечення, у відповідності із частиною третьоюстатті 180 ЦПК України, застосовуються правила, встановлені частинами третьою п`ятоюстатті 178 цього кодексу.

Відповідно до частини першої статті192та частини третьої статті278 ЦПК Українивстановити третій особі п`ятнадцятиденний строк і роз`яснити, що останні мають право подати у визначений судом строк пояснення щодо позову, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

До відзиву третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостоюстатті 178 ЦПК України.

На виконання вимог частини першоїстатті 190 ЦПК Україникопію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а також іншим особам, якщо від них витребовуються докази, в порядку, встановленомустаттею 272 цього Кодексу.

На виконання вимог частини другоїстатті 190 ЦПК Україниодночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити, що відповідно до ч.1ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Р. В. Хмель

Дата ухвалення рішення02.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116777516
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —126/306/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Хмель Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні