Ухвала
від 06.02.2024 по справі 528/67/24
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/67/24

Провадження № 2-о/528/9/24

У Х В А Л А

Іменем України

06.02.2024 м. Гребінка

06 лютого 2024 року суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Вітківський М.О., вирішуючи питання про відкриття окремого провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство «Гребінківська міська лікарня», Виконавчий комітет Гребінківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною,-

в с т а н о в и в:

25 січня 2024 року до Гребінківського районного суду Полтавської області з заявою про визнання фізичної особи недієздатною, звернувся представник заявника - адвокат Чумарний А.І., якою просить: визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним. Встановити опіку над ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , і призначити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , опікуном над ним.

За наслідками вивчення відповідних матеріалів, суддя дійшов висновків, заява відповідає вимогам, ст. 175-177 ЦПК України, відсутні підстави, визначені ст.ст.185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

На підставі ч.4 ст.293 ЦПК України розгляд справи слід проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Справа підсудна Гребінківському районному суду Полтавської області на підставі ст. 295 ЦПК України.

Крім того, відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Із матеріалів заяви вбачається, що адвоката у особи, яка визнається недієздатною немає.

Згідно п.24 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають, зокрема, особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді

Пунктами 2 і 3 ч.2 ст.13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» визначено, що безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг: здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Враховуючи викладене вище, суд вважає за необхідне доручити регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області призначити адвоката Ященку О. для здійснення представництва його інтересів у суді при розгляді заяви ОСОБА_1 заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство «Гребінківська міська лікарня», Виконавчий комітет Гребінківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 260, 261, 293-297, 353-354 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду та відкрити окреме провадження у справі за заявою ОСОБА_1 заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство «Гребінківська міська лікарня», Виконавчий комітет Гребінківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити розгляд справи у судовому засіданні, яке відбудеться 04 березня 2024 року о 10 год. 00 хв.у приміщенні Гребінківського районного суду Полтавської області за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 4, м. Гребінка, Полтавської області.

Розгляд справи проводити судом у складі судді та двох присяжних Божко Світлани Миколаївни та Євстратенко Марії Юріївни.

Копію заяви з копіями доданих до неї документів направити заінтересованим особам та запропонувати подати у строк до судового засідання письмові заперечення проти заяви та посилання на докази, якими вони обґрунтовуються.

У разі ненадання заінтересованими особами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

У судове засідання викликати: заявника та заінтересованих осіб.

Доручити регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області (м. Полтава, вул. Європейська, 37/40) призначити адвоката Ященку Олександру Анатолійовичу, ІНФОРМАЦІЯ_1 ,( АДРЕСА_1 ) для здійснення представництва його інтересів у суді при розгляді заяви ОСОБА_1 заінтересовані особи: Комунальне некомерційне підприємство «Гребінківська міська лікарня», Виконавчий комітет Гребінківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, та забезпечити його прибуття до Гребінківського районного суду Полтавської області в судове засідання на 10 год. 00 хв. 04 березня 2024 року.

Ухвала суду самостійному апеляційному оскарженню не підлягає.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/sud1605.

Суддя М. О. Вітківський

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116782901
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —528/67/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні