Ухвала
від 06.02.2024 по справі 641/6121/2021
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження № 1-кп/641/233/2024 Справа № 641/6121/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2024 року м. Харків

Комінтернівський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

за участі прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

перекладача ОСОБА_5 ,

обвинуваченого ОСОБА_6 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Харкові кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комінтернівського районного суду м. Харкова знаходиться вказанекримінальне провадження.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_6 заявив клопотання про відмову від захисника ОСОБА_4 , та просив призначити йому іншого захисника з Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях.

Захисник ОСОБА_4 у судовому засіданні вказав, що мав конфіденційне спілкування з обвинуваченим ОСОБА_6 , а тому не заперечує проти задоволення клопотання обвинуваченого, вказавши при цьому, що це право обвинуваченого.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні не заперечувала проти прийняття відмови обвинуваченого ОСОБА_6 від захисника ОСОБА_4 та залучення до участі у справі іншого захисника.

Заслухавши думку учасників та дослідивши наявні матеріали справи, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, 2 ст.54КПКУкраїни підозрюваний, обвинувачений має право відмовитися від захисника або змінити його. Відмова від захисника або його заміна повинна відбуватися виключно в присутності захисника після надання можливості для конфіденційного спілкування.

Відповідно до ч. 3 ст.54КПКУкраїни відмова від захисника не приймається у випадку, якщо його участь є обов`язковою. У такому випадку, якщо підозрюваний, обвинувачений відмовляється від захисника і не залучає іншого захисника, захисник повинен бути залучений у порядку, передбаченому статтею 49цьогоКодексу для здійснення захисту за призначенням.

Згідно до ч.1 ст. 49 КПК України, слідчий, прокурор, слідчий суддя чи суд зобов`язані забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо: 2) підозрюваний, обвинувачений заявив клопотання про залучення захисника, але за відсутністю коштів чи з інших об`єктивних причин не може його залучити самостійно.

Захисник допускається до участі в справі в будь-якій стадії процесу. Про допуск захисника до участі в справі суд постановляє ухвалу, якою доручає відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правової допомоги, призначити адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття у зазначені постанові (ухвалі) час і місце для участі у кримінальному провадженні.

Згідно ст.48КПКУкраїни захисник може у будь-який момент бути залученим підозрюваним, обвинуваченим, їх законними представниками, а також іншими особами за проханням чи згодою підозрюваного, обвинуваченого до участі у кримінальному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання обвинуваченого ОСОБА_6 , та приймає йоговідмовувід захисника ОСОБА_4 , а також враховуючи, що обвинувачений ОСОБА_6 обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України, тому суд вважає за необхідне залучити через Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги іншого захисника для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_6 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.46, 48, 49, 53, 369, 372, 376 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання обвинуваченого ОСОБА_6 про відмову від захисника -задовольнити.

Прийняти відмову обвинуваченого ОСОБА_6 від захисника ОСОБА_4 .

На підставі ст.48КПК України залучити через Східний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги захисника для здійснення захисту обвинуваченого ОСОБА_6 , по кримінальному провадженню, за обвинуваченням ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України.

В розгляді справи оголосити перерву до 14 лютого 2024 року до 10 год. 25 хв. та проводити судове засідання в приміщенні суду за адресою: м. Харків, вул. Холодноярська, 5, в залі судового засідання № 6 - для забезпечення прибуття захисника до суду.

Копію ухвали направити до Східного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги - для негайного виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено07.02.2024
Номер документу116788284
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України

Судовий реєстр по справі —641/6121/2021

Ухвала від 06.02.2024

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 04.07.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 30.05.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

Ухвала від 17.05.2023

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Онупко М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні