Ухвала
від 12.02.2024 по справі 136/2073/23
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 136/2073/23

Провадження № 22-ц/801/358/2024

Категорія: 80

Головуючий у суді 1-ї інстанції Кривенко Д. Т.

Доповідач:Рибчинський В. П.

УХВАЛА

12 лютого 2024 рокуСправа № 136/2073/23м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати

у цивільних справах:

судді доповідача: Рибчинського В.П.,

суддів: Медвецького С.К., Оніщука В.В.,

розглянувши клопотання адвоката Мигуна Іллі Сергійовича, поданого в інтересах ОСОБА_1 , про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вінницького обласного центру зайнятості про стягнення матеріальної допомоги на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, за апеляційною скаргою Вінницького обласного центру зайнятості на рішення Липовецького районного суду Вінницької області від 22 грудня 2023 року,

в с т а н о в и в :

До Вінницького апеляційного суду надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Вінницького обласного центру зайнятості про стягнення матеріальної допомоги на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, за апеляційною скаргою Вінницького обласного центру зайнятості на рішення Липовецького районного суду Вінницької області від 22 грудня 2023 року.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду від 15 січня 2024 року призначено до розгляду в порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_1 до Вінницького обласного центру зайнятості про стягнення матеріальної допомоги на оздоровлення, для вирішення соціально-побутових питань та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, за апеляційною скаргою Вінницького обласногоцентру зайнятостіна рішенняЛиповецького районногосуду Вінницькоїобласті від22грудня 2023року за наявними у ній матеріалами.

При цьому, до суду від представника ОСОБА_1 - адвоката Мигуна І.С. надійшло клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

В обґрунтування заявленого клопотання представник скаржника зазначає, що спір у цій справі є таким, що має виняткове та фундаментальне значення для позивача.

До того ж, представник вказує, що сума, стягнена судом першої інстанції з відповідача на користь позивача, є досить значною для позивача та отримання цих коштів надасть їй можливість тривалий час забезпечити гідне існування для себе та для непрацездатних членів її сім`ї.

При вирішенні заявленого клопотання апеляційний суд враховує, що згідно з ч. 1 ст. 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

За правилами ч. 1 ст. 369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Даний спір підлягає під вказане визначення наведеної норми закону, оскільки ціна позову становить167222, 44 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 369 ЦПК України з урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути апеляційні скарги, зазначені в частинах першій та другій цієї статті, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

Водночас, варто зазначити, що підготовка справи до розгляду проведена в обсязі, визначеному ст. 365 ЦПК України: з`ясовано питання про склад учасників судового процесу; визначено характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює; з`ясовано обставини, на які посилаються учасники справи як на підставу своїх вимог і заперечень; з`ясовано які обставини визнаються чи заперечуються учасниками справи.

В матеріалах справи міститься відзив на апеляційну скаргу.

Колегія суддіввважає,що необхідностіу заслуховуваннідодаткових поясненьу судовомузасіданні немає.

Отже, у задоволенні клопотання адвокатаадвоката МигунаІ.С.,поданого вінтересах ОСОБА_1 ,про розглядсправи всудовому засіданніз повідомленням(викликом)учасників справиналежить відмовити.

Керуючись ст. ст. 365, 366, 369 ЦПК України,

у х в а л и в :

Клопотання адвоката Мигуна Іллі Сергійовича, поданого в інтересах ОСОБА_1 , про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи залишити без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: В.П. Рибчинський

Судді: С.К. Медвецький

В.В. Оніщук

СудВінницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення12.02.2024
Оприлюднено14.02.2024
Номер документу116917637
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —136/2073/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Постанова від 04.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні