Ухвала
від 14.02.2024 по справі 164/1524/23
ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 164/1524/23 Головуючий у 1 інстанції: Ониско Р. В. Провадження № 22-ц/802/228/24 Доповідач: Данилюк В. А.

ВОЛИНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 лютого 2024 року місто Луцьк

Волинський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді Данилюк В. А.,

суддів Киці С. І., Шевчук Л. Я.,

розглянувши клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лук`янчук Вікторії Сергіївни про розглядсправи всудовому засіданніз повідомленнямучасників справита викликсвідків у цивільній справі за позовом Рівненського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення незаконно отриманої допомоги по безробіттю, за апеляційною скаргою представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лук`янчук Вікторії Сергіївни на рішення Маневицького районного суду Волинської області від 01 грудня 2023 року,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Волинського апеляційного суду від 23 січня 2024 року закінчено підготовку та призначено справу до розгляду в суді апеляційної інстанції в порядку письмового провадження.

Апеляційна скарга подана на рішення суду у даній справі, ціна позову становить 62881,92 гривень, яка менша ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому вона апеляційним судом розглядається в порядку спрощеного позовного (письмового) провадження без повідомлення учасників справи.

Від представника відповідачки адвоката Лук`янчук В.С. надійшло клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням учасників справи та виклик свідка, а також долучення доказів. Суд не вбачає підстав для задоволення зазначеного клопотання.

Європейський суд з прав людини вказав, що процедура допуску скарг до розгляду та провадження виключно з питань права, на відміну від того, що стосується питань фактів, може відповідати вимогам статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, навіть якщо скаржнику не була надана можливість бути особисто заслуханим апеляційним чи касаційним судом, за умови, якщо відкрите судове засідання проводилось у суді першої інстанції і якщо суди вищої інстанції не мали встановлювати факти справи, а тільки тлумачили відповідні юридичні норми (рішення Європейського суду з прав людини у справі «Zhukv. Ukraine» від 21 жовтня 2010 року).

Відповідно до ст. 367 ч. ч. 1,2 ЦПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги. Суд апеляційної інстанції досліджує докази, що стосуються фактів, на які учасники справи посилаються в апеляційній скарзі та (або) відзиві на неї.

Відповідно до ч.1 ст. 369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Як вбачається зі справи ціна позову становить 62881,92 гривень.

Таким чином, оскаржене рішення суду першої інстанції у цій справі входить до малозначних справ, які розглядаються судом в порядку спрощеного провадженнябез повідомлення учасників справи.

Відповідно до ст. 369 ч. 3 ЦПК України з урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути апеляційні скарги, зазначені в частинах першій та другій цієї статті, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

Аналіз вищевказаних положень закону свідчить про те, що виклик учасників справи для надання пояснень у справі вирішується апеляційним судом з урахуванням встановленої необхідності таких пояснень.

Як вбачається з матеріалів справи, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін, оскільки матеріали справи містять достатньо доказів для встановлення обставин справи та перевірки доводів, викладених в апеляційній скарзі, та заявником не наведено обставин справи, які перешкоджають суду апеляційної інстанції вирішити спір по суті без особистої явки сторін та надання усних пояснень по справі, у зв`язку з чим клопотання про розгляд справи з повідомленням учасників справи та виклик свідка, а також долучення нотаріально посвідченої заяви відповідачки, задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 367, 369 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лук`янчук Вікторії Сергіївни про розглядсправи всудовому засіданніз повідомленнямучасників справита викликсвідків,а такождолучення доказів у цивільній справі за позовом Рівненського обласного центру зайнятості до ОСОБА_1 про повернення незаконно отриманої допомоги по безробіттю, за апеляційною скаргою представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Лук`янчук Вікторії Сергіївни на рішення Маневицького районного суду Волинської області від 01 грудня 2023 року відмовити.

Ухвала перегляду в касаційній інстанції не підлягає.

Головуючий

судді

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено15.02.2024
Номер документу116973884
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —164/1524/23

Постанова від 27.03.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Постанова від 23.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Волинський апеляційний суд

Данилюк В. А.

Рішення від 01.12.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Ониско Р. В.

Рішення від 01.12.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Ониско Р. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Ониско Р. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Ониско Р. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Ониско Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні