Ухвала
від 09.02.2024 по справі 160/8601/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 лютого 2024 року м. Дніпросправа № 160/8601/23

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Лукманової О.М. (доповідач),

суддів: Божко Л.А., Дурасової Ю.В.,

заслухавши доповідь судді-доповідача Лукманової О.М. про проведення підготовчих дій за апеляційною скаргою Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліком" на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.12.2023 в адміністративній справі №160/8601/23 за позовом Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліком" до Державної служби геології та надр України про визнання протиправною відмову, зобов`язання видати спеціальний дозвіл на користування надрами,-

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 08.01.2024 відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Спільного підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліком" на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.12.2023 в адміністративній справі №160/8601/23.

Згідно ч. 1 ст. 306 КАС України суддя-доповідач в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду: з`ясовує склад учасників судового процесу. У разі встановлення, що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає таку особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

01.02.2024 року до суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Ферромет1" надійшла заява про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача. Заява обгрунтована тим, що спеціальний дозвіл на користування надрами - Мар`янське родовище виставлений на аукціон, у пояснювальній записці до лоту зазначено, що «у 2019 р. ТОВ «Геопроф» за технічним завданням ТОВ «Ферромет1» виконано геолого-економічне обґрунтування виділення ділянки Центральна (північна і південна частини) Мар`янського родовища вапняків. ДКЗ України (протокол від 25.10.2019 N° 4945) апробовано балансові запаси понтичних і сарматських вапняків ділянки Центральна (південна і північна частини) Мар`янського родовища вапняків», на аукціон виставлений спеціальний дозвіл на користування надрами на ділянку, геологічна інформація по якій належить ТОВ «Ферромет1». Протокол від 25.10.2019 року № 4945 включений відповідачем до переліку документів, що передаються разом зі спеціальним дозволом па користування надрами на вказаній ділянці. Справа стосується визначення прав позивача та ТОВ «Ферромет1» на спірну ділянку Мар`янського родовища вапняків.

Частиною 2 ст. 49 КАС України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судовий розгляд справи є не закінченим, відкрито апеляційне провадження, розгляд апеляційної скарги зачіпає інтереси ТОВ "Ферромет1", тому колегія суддів вважає за необхідне залучити його до справи у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

У межах підготовки справи до апеляційного розгляду, суд встановив що рішення суду першої інстанції може вплинути на права та обов`язки особи, яка не брала участі у справі, залучає ТОВ "Ферромет1" до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно статті 307 КАС України, після проведення підготовчих дій суддя-доповідач доповідає про них колегії суддів, яка вирішує питання про проведення додаткових підготовчих дій у разі необхідності та призначення справи до розгляду. Про дату, час та місце розгляду справи повідомляються учасники справи, якщо справа відповідно до цього Кодексу розглядається з їх повідомленням.

Необхідні підготовчі дії, пов`язані з призначенням справи до розгляду, передбачені статтею 306 КАС України, проведені, і справа може бути призначена до апеляційного розгляду у судовому засіданні.

Керуючись ст. 49, 306, ст. 307 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закінчити дії по підготовці справи до апеляційного розгляду.

Залучити Товариство з обмеженою відповідальністю "Ферромет1" до участі у справі № 160/8601/23 як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Призначити справу №160/8601/23 до апеляційного розгляду у судовому засіданні о 11:30 годин 14 березня 2024 року.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Третього апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Лук`яненка Левка, 23.

Повідомити учасників справи про дату, час та місце розгляду справи шляхом направлення копії цієї ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддяО.М. Лукманова

суддяЛ.А. Божко

суддяЮ. В. Дурасова

Дата ухвалення рішення09.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу116992082
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмову, зобов`язання видати спеціальний дозвіл на користування надрами

Судовий реєстр по справі —160/8601/23

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Ухвала від 10.05.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Ухвала від 26.04.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні