Ухвала
від 14.02.2024 по справі 477/3262/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/3262/23

Провадження №2/477/10/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

14 лютого 2024 року м. Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі: головуючого у справі - суддіПолішко В.В., з секретарем Крошніною А.М.,

за участю:

представника позивача адвоката Притикіна І.І.,

представника відповідача прокурора Тищенко О.О.,

розглядаючи у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Жовтневого районного суду Миколаївської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державної казначейської служби України, Ліквідаційної комісії Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області, Миколаївської обласної прокуратури про відшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудового розслідування та прокуратури,

В С Т А Н О В И В:

30 листопада 2023 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідачів, в якому просить стягнути з держави за рахунок коштів Державного бюджету України на його користь грошові кошти в рахунок відшкодування шкоди, завданої незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури і суду, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, визначеної законодавством на момент прийняття судового рішення у сумі 900000,00 грн.

06 грудня 2023 року постановлено ухвалу про прийняттяпозовної заявидо розглядута відкриттяпровадження усправі. Підготовче судове засідання призначено 11 січня 2024 року о 14-00 годині.

11 січня 2024 року у підготовчому судовому засіданні оголошено перерву до 14 лютого 2024 року о 15-00 годині.

Позивач в судове засідання не з`явився. У підготовчому судовому засіданні був присутній його представник адвокат Притикін І.І., який не заперечував щодо закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

Представник відповідача Державної казначейської служби України в судове засідання не з`явилася, направила до суду заяву з проханням розглядати справу за її відсутності. Одночасно поданий відзив на позовну заяву, в якому просить відмовити у задоволенні позову у повному обсязі.

Відповідач Ліквідаційна комісія Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області в судове засідання свого представника не направила, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважається такою, що повідомлена судом належним чином про час і місце розгляду справи.

Представник відповідача Миколаївської обласної прокуратури прокурор Тищенко О.О. в підготовчому судовому засіданні висловила свою думку щодо можливості закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

На виконання вимог частини 2 статті 197 ЦПК України судом здійснено визначені у вказаній нормі дії, необхідні для забезпечення правильного та своєчасного розгляду справи по суті шляхом розгляду та вирішення заявлених учасниками клопотань, долучення доказів.

Під час підготовчого судового засідання судом визначено дату, час та місце проведення судових засідань, встановлений порядок з`ясування обставин справи та порядок дослідження доказів, а саме: вислухати вступне слово сторін, дослідити матеріали цивільної справи

Також, встановлено, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимогстатті 199 ЦПК Українисудом встановлено не було.

Виконавши процесуальні дії, передбачені частиною 2 статті 197 ЦПК України, суд прийшов до висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 197-199 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 доДержавної казначейськоїслужби України,Ліквідаційної комісіїУправління Міністерствавнутрішніх справ Українив Миколаївськійобласті,Миколаївської обласноїпрокуратури провідшкодування моральноїшкоди,завданої незаконнимидіями органів,що здійснюютьоперативно-розшуковудіяльність,досудового розслідуваннята прокуратури, закрити.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 15 квітня 2024 року о 15-30 годині в залі судовихзасідань Жовтневогорайонного судуМиколаївської області (м. Миколаїв, вул. Ольшанців, 77).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Полішко

Дата ухвалення рішення14.02.2024
Оприлюднено16.02.2024
Номер документу117007153
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди, завданої незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудового розслідування та прокуратури

Судовий реєстр по справі —477/3262/23

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні