Ухвала
від 15.02.2024 по справі 458/271/17
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 458/271/17 Головуючий у 1 інстанції: Пошивак Ю.П.

Провадження № 22-ц/811/3352/23 Доповідач в 2-й інстанції: Мікуш Ю. Р.

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

15 лютого 2024 року Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого судді Мікуш Ю.Р.,

Суддів: Приколоти Т.І., Савуляка Р.В.

перевіривши матеріалицивільної справиза апеляційноюскаргою представника ОСОБА_1 адвоката Луки Тараса Миколайовича на рішення Старосамбірського районного суду Львівської області від 09 жовтня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , приватний нотаріус Комарницька Оксана Йосифівна, приватний нотаріус Федаш Микола Михайлович, Турківська державна нотаріальна контора, про визнання недійсними рішення Ільницької сільської ради та державного акту на право приватної власності на земельну ділянку,

в с т а н о в и л а :

Оскаржуваним рішенням суду у задоволенні позовної заяви ОСОБА_1 до Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , приватний нотаріус Комарницька Оксана Йосифівна, приватний нотаріус Федаш Микола Михайлович, Турківська державна нотаріальна контора, про визнання недійсними рішення Ільницької сільської ради та державного акту на право приватної власності на земельну ділянку- відмовлено.

Застосовані згідно із ухвалою Турківського районного суду Львівської області від 22.02.2018 рокуу справі№458/271/17,заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання даним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця та жителя АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 на користь Державного бюджету України 3840 (три тисячі вісімсот сорок) гривень 00 копійок судового збору.

Рішення оскаржив представник позивача-адвокат Лука Т.М., подавши апеляційну скаргу 20 листопада 2023 року. Просить поновити строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що в судовому засіданні було проголошено вступну і резолютивну частини рішення, а про повний текст рішення стало відомо лише 20 жовтня 2023 року(день оприлюднення в ЄДРСР).

Розглянувши клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, суд вважає, що таке належить задовольнити.

Відповідно до ч.2 ст.354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Судом встановлено, що в судовому засіданні 09 жовтня 2023 року проголошено вступну і резолютивну частини рішення. Повний текст рішення складений 18 жовтня 2023 року та оприлюднений в ЄДРСР 20 жовтня 2023 року. Апеляційна скарга подана 20 листопада 2023 року, тобто протягом тридцяти днів, а тому з метою забезпечення позивачу права на оскарження судового рішення, строк підлягає поновленню.

За своєю формою та змістом апеляційна скарга відповідає вимогам, встановленим статтею 356 ЦПК України, судовий збір оплачений у визначеному законом розмірі .

За таких обставин апеляційне провадження у даній справі необхідно відкрити.

Згідно зч.3ст.359ЦПК Українив ухвалі про відкриття апеляційного провадження зазначається строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу та вирішується питання про витребування справи з суду першої інстанції. .

Частиною 4 ст.359 ЦПК України передбачено, що якщо апеляційна скарга подана з пропуском визначеного цим Кодексом строку, суд у випадку поновлення строку на апеляційне оскарження зупиняє дію оскаржуваного рішення в ухвалі про відкриття апеляційного провадження.

Керуючись ст. ст. 359-361 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Поновити представнику ОСОБА_1 -адвокату Луці Тарасу Миколайовичу строк на апеляційне оскарження рішення Старосамбірськогорайонного судуЛьвівської областівід 09жовтня 2023року.

Відкрити апеляційне провадження в справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 адвоката Луки Тараса Миколайовича на рішення Старосамбірського районного суду Львівської області від 09 жовтня 2023 року.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, копію апеляційної скарги та додані до неї матеріали надіслати учасникам справи.

Надати учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу, який не може перевищувати п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Роз`яснити учасникам справи, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи. Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Зупинити діюрішення Старосамбірського районного суду Львівської області від 09 жовтня 2023 року до ухвалення судового рішення апеляційним судом.

Витребувати з Старосамбірського районного суду Львівської області електронну та паперову справу №458/271/17 за позовом ОСОБА_1 до Турківської міської ради Самбірського району Львівської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_4 , приватний нотаріус Комарницька Оксана Йосифівна, приватний нотаріус Федаш Микола Михайлович, Турківська державна нотаріальна контора, про визнання недійсними рішення Ільницької сільської ради та державного акту на право приватної власності на земельну ділянку.

Провести підготовку справи до розгляду, про що доповісти колегії суддів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, в касаційному порядку оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Ю.Р.Мікуш

Судді: Т.І.Приколота

Р.В.Савуляк

Дата ухвалення рішення15.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117016327
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними рішення Ільницької сільської ради та державного акту на право приватної власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —458/271/17

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Рішення від 09.10.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Пошивак Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні