Ухвала
від 06.02.2024 по справі 757/4578/24-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/4578/24-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2024 року суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., дослідивши матеріали позовної зави Приватного підприємства «Шериф-ГШР» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

ПП «Шериф-ГШР» звернулося до Печерського районного суду м. Києва з позовом ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Дослідивши матеріали позовної заяви суд приходить до висновку про те, що зазначені матеріали слід передати на розгляд до Деснянського районного суду м. Києва, виходячи з наступного.

За загальними правилами, відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

З відповіді на запит судді до ЄДДР № 433971 від 04.02.2024 року вбачається, що відповідач - ОСОБА_1 має зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 .

Підстав для застосування положень виключної підсудності з позову не вбачається.

Враховуючи, що зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідача знаходиться поза межами території на яку поширюється юрисдикція (підсудність) Печерського районного суду м. Києва, суддя приходить до висновку, що вказану справу слід передати за підсудністю до Деснянського районного суду м. Києва.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються.

Згідно з ч. 2 ст. 32 ЦПК України справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 27, 32, 259, 261, 268 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Приватного підприємства «Шериф-ГШР» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, - передати за підсудністю на розгляд до Деснянського районного суду м. Києва (адреса: 02225, м. Київ, проспект Маяковського, буд. 5).

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення06.02.2024
Оприлюднено19.02.2024
Номер документу117043536
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —757/4578/24-ц

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні