Ухвала
від 13.02.2024 по справі 569/8399/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/8399/23

У Х В А Л А

про признчення адвоката

13 лютого 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі судді Бучко Т.М.

розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради, про визнання фізичною особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою АДРЕСА_1 , встановити над ним опіку та та призначити його опікуном.

Ухвалою від 31 травня 2023 року заяву ОСОБА_1 суд прийняв до розгляду та відкрив окреме провадження у справі.

Ухвалою від 17 липня 2023 року суд призначив у справі за заявою ОСОБА_1 , судово-психіатричну експертизу, провадження у справі зупинив на час її проведення.

Ухвалою від 13 лютого 2024 року суд поновив провадження у справі.

03 серпня 2023 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги» від 10 квітня 2023 року № 3022-IX.

Зокрема, ст. 293 ЦПК України доповнено частиною 5, згідно якої у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», безоплатна вторинна правнича допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст. 14 вказаного Закону, право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим законом та іншими законами мають зокрема особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього закону, протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання фізичної особи недієздатною, суд вважає за необхідне залучити для надання ОСОБА_2 безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

На підставі наведеного та керуючись ст.293-294, 339-341 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги ( order@legalaid.rv.ua) призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для представництва його інтересів під час розгляду заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради, про визнання фізичною особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна та забезпечити прибуття представника до Рівненського міського суду Рівненської області в судове засідання на 11 годину 00 хвилин 14 березня 2024 року.

Копію ухвали направити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги ( order@legalaid.rv.ua) для виконання.

Надіслати учасникам справи копію ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117059681
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичною особи недієздатною, встановлення опіки над нею та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —569/8399/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні