Ухвала
від 19.02.2024 по справі 908/1759/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про повідомлення місця, дати та часу судового засідання

м. Київ

19.02.2024Справа №908/1759/22

За заявоюКиївського столичного університету імені Бориса Грінченкапрозаміну сторони її правонаступником у справі№908/1759/22за позовомКиївського університету імені Бориса Грінченка доТовариства з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна"простягнення 56 902,72 грн Суддя Бойко Р.В.Ухвалу постановлено в порядку письмового провадження.

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Господарського суду міста Києва перебувала справа №908/1759/22 Київського університету імені Бориса Грінченка до Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна" про стягнення 56 902,72 грн.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 13.02.2023 позов Київського університету імені Бориса Грінченка задоволено частково. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна" на користь Київського університету імені Бориса Грінченка борг у розмірі 45 370,84 грн, відшкодування витрат на комунальні послуги у розмірі 7 371,65 грн, відшкодування земельного податку у розмірі 4 157,55 грн та судовий збір у розмірі 2 481,00 грн. Закрито провадження у справі №908/1759/22 за позовом Київського університету імені Бориса Грінченка до Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна" в частині позовних вимог про стягнення боргу у розмірі 2,68 грн.

09.03.2023 на виконання вказаного рішення Господарським судом міста Києва було видано відповідний наказ.

15.02.2024 через відділ діловодства суду від Київського столичного університету імені Бориса Грінченка надійшла заява про заміну сторони її правонаступником, у відповідності до якої заявник просить замінити стягувача - Київський університет імені Бориса Грінченка на Київський столичний університет імені Бориса Грінченка.

Частинами 1 та 2 статті 334 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Відповідно до частини 3 статті 334 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

З огляду на наведені норми процесуального закону, суд вважає за необхідне призначити вказану заяву Київського столичного університету імені Бориса Грінченка до розгляду в судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

При цьому, суд звертає увагу відповідача на наступне.

18.10.2023 набув чинності Закон України №3200-IX, яким з метою запровадження обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі представниками правничих професій, юридичними особами та фізичними особами-підприємцями було внесено зміни в тому числі в Господарський процесуальний кодекс України.

Так, частиною 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Якщо реєстрація електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суперечить релігійним переконанням особи, яка зобов`язана його зареєструвати відповідно до цієї частини, передбачені цим Кодексом процесуальні наслідки звернення до суду такою особою без реєстрації електронного кабінету у вигляді залишення її документа без руху, його повернення або залишення без розгляду не застосовуються за умови, що особа заявила про такі обставини одночасно із поданням відповідного документа шляхом подання окремої обґрунтованої письмової заяви.

Згідно частини 7 статті 42 Господарського процесуального кодексу України якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення.

Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Отже, чинна редакція Господарського процесуального кодексу України зобов`язує юридичних осіб та адвокатів зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку та встановлює наслідки невиконання таких вимог - фактичне повернення/не врахування поданих учасниками (що не зареєстрували електронний кабінет в ЄСІТС) заяв по суті спору.

Відтак, суд звертає увагу Товариства з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна" про наявність у нього обов`язку зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 120, 121, 234, 235, 334 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1. Призначити розгляд заяви Київського столичного університету імені Бориса Грінченка про заміну сторони її правонаступником на 29.02.24 о 15:45 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, зал судових засідань №23 (корпус Б).

2. Повідомити про судове засідання Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, стягувача та боржника і звернути увагу останніх, що явка їх представників не є обов`язковою.

3. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю "Еліт Кейтерінг Україна" надати суду у строк до початку судового засідання, призначеного на 29.02.2024:

- письмові пояснення по суті заяви Київського столичного університету імені Бориса Грінченка з доказами їх направлення іншим учасникам господарського процесу;

- докази на підтвердження своїх пояснень (у разі їх наявності).

4. Ухвала набирає законної сили після її підписання та не підлягає оскарженню.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5011/.

Суддя Р.В. Бойко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено20.02.2024
Номер документу117072723
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі) про комунальну власність щодо оренди

Судовий реєстр по справі —908/1759/22

Ухвала від 04.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 13.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Рішення від 13.02.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 12.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бойко Р.В.

Ухвала від 11.09.2022

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні