Ухвала
від 20.02.2024 по справі 911/459/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"20" лютого 2024 р. Справа№ 911/459/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Майданевича А.Г.

суддів: Гаврилюка О.М.

Суліма В.В.

розглянувши заяву представника Приватного підприємства "Інтер Овочі", адвоката Щагіної Світлани Юріївни, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

при розгляді матеріалів апеляційної скарги Приватного підприємства "Інтер Овочі"

на рішення Господарського суду Київської області від 06.10.2023

у справі №911/459/23 (Суддя Смірнов О.Г.)

за позовом: Приватного підприємства "Інтер Овочі"

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Броварський оптовий ринок"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача-1: Товариство з обмеженою відповідальністю "Артея"

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача-2: Регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях

про визнання недійсним договору суборенди частини нерухомого майна

ВСТАНОВИВ:

У провадженні колегії суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя (суддя-доповідач) - Майданевич А.Г., суддів: Суліма В.В., Гаврилюка О.М., перебуває справа №911/459/23 за апеляційною скаргою Приватного підприємства "Інтер Овочі" на рішення Господарського суду Київської області від 06.10.2023, розгляд якої було призначено на 18.03.2024 об 10:00.

13.02.2024 через канцелярію Північного апеляційного господарського суду від представника Приватного підприємства "Інтер Овочі", адвоката Щагіної Світлани Юріївни, надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у судовому засіданні призначеному на 18.03.2024 об 10:00 в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Частиною 1 статті 197 ГПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. ч. 3, 5 ст. 197 ГПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З урахуванням викладеного, зважаючи на наявність технічної можливості у суду апеляційної інстанції для проведення судового засідання 18.03.2024 об 10:00 у справі №911/459/23 в режимі відеозв`язку, колегія суддів дійшла висновку про задоволення клопотання представника Приватного підприємства "Інтер Овочі", адвоката Щагіної Світлани Юріївни, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за допомогою додатку Easycon.

Керуючись ст.ст. 197, 234 ГПК України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

1.Клопотання представника Приватного підприємства "Інтер Овочі", адвоката Щагіної Світлани Юріївни, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

2.Судове засідання у справі №911/459/23 режимі відеоконференції відбудеться 18.03.2024 об 10:00 в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А. (зал судових засідань № 7, 2 поверх).

3.Особа, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду: представник Приватного підприємства "Інтер Овочі", адвокат Щагіна Світлана Юріївна (електронна пошта - ІНФОРМАЦІЯ_1 , контактний номер телефону: НОМЕР_1 )

Попередити сторін, що відповідно до ч. 5 ст. 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4.Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку Easycon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

5.Попередити представників позивача, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний:

- зайти та авторизуватись в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

- очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

6.Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

7.На початку судового засідання учасник, що бере участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинен показати оригінал паспорту або іншого документу, що посвідчує його особу, на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують його повноваження на представництво.

8.Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

9.Всі документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо) подаються через систему "Електронний суд" із застосуванням кваліфікованого електронного підпису після реєстрації своїх офіційних електронних адрес в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі. Для осіб, які зареєстровані в системі "Електронний суд", повідомлення, повістки, судові рішення та інші процесуальні документи надсилаються в електронному вигляді автоматично.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями Північного апеляційного господарського суду та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя А.Г. Майданевич

Судді О.М. Гаврилюк

В.В. Сулім

Дата ухвалення рішення20.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117103167
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору суборенди частини нерухомого майна

Судовий реєстр по справі —911/459/23

Постанова від 15.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 20.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Рішення від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

Рішення від 06.10.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Майданевич А.Г.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

Ухвала від 27.09.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 22.09.2023

Господарське

Господарський суд Київської області

Смірнов О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні