Ухвала
від 19.02.2024 по справі 440/7173/23
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

19 лютого 2024 рокум. ПолтаваСправа № 440/7173/23

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Сич С.С., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Політичної партії "ДОВІРА" про визнання протиправним та скасування рішення,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Політичної партії "ДОВІРА", Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" (вх. №31816/23 від 02.06.2023), у якій просив:

1) визнати протиправними дії Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" щодо процедури проведення шостої (позачергової) конференції Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" з відкликання депутата Лохвицької міської ради ОСОБА_1 за народною ініціативою, обраного від Полтавської обласної організації Політичної партії "Довіра";

2) визнати протиправним та скасувати протокольне рішення від 14.02.2023 шостої (позачергової) конференції Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" щодо встановлення невідповідності практичної діяльності депутата Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області ОСОБА_1 основним принципам і положенням передвиборчої програми Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" на перших та чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року, затвердженої рішенням другої (позачергової) конференції Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" 19 вересня 2020 року;

3) визнати протиправним та скасувати протокольне рішення від 14.02.2023 шостої (позачергової) конференції Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" щодо встановлення невиконання депутатом Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області ОСОБА_1 обов`язків депутата місцевої ради у виборчому окрузі без поважних причин;

4) визнати протиправним та скасувати протокольне рішення від 14.02.2023 шостої (позачергової) конференції Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" щодо внесення на розгляд Політичної партії "Довіра" пропозицію щодо відкликання депутата Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області ОСОБА_1 з народною ініціативою;

5) визнати протиправним та скасувати рішення №1 від 06.03.2023 четвертого (позачергового) з`їзду Політичної партії "Довіра" щодо відкликання депутата Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області ОСОБА_1 за народною ініціативою, обраного від Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра".

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 07 червня 2023 року відмовлено у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Політичної партії "ДОВІРА", Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" про визнання дій протиправними, визнання протиправними та скасування протокольних рішень, визнання протиправним та скасування рішення. Вирішено копію ухвали направлено особі, яка подала позовну заяву, разом із позовною заявою та усіма доданими до неї матеріалами.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 30 листопада 2023 року у справі №440/7173/23 апеляційну скаргу ОСОБА_1 - задоволено частково. Ухвалу Полтавського окружного адміністративного суду від 07.06.2023 по справі № 440/7173/23 скасовано в частині відмови у відкритті провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Політичної партії "ДОВІРА", Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра" в частині позовних вимог про визнання протиправним та скасування рішення №1 від 06.03.2023 четвертого (позачергового) з`їзду Політичної партії "Довіра" щодо відкликання депутата Лохвицької міської ради Миргородського району Полтавської області ОСОБА_1 за народною ініціативою, обраного від Полтавської обласної організації політичної партії "Довіра". В цій частині позовних вимог направлено справу № 440/7173/23 для продовження розгляду до Полтавського окружного адміністративного суду. В іншій частині ухвалу Полтавського окружного адміністративного суду від 07.06.2023 у справі № 440/7173/23 залишено без змін.

Справа №440/7173/23 надійшла до Полтавського окружного адміністративного суду 14 лютого 2024 року, про що свідчить відбиток штампу з реєстрацією вхідної кореспонденції.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу.

Частиною 2 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до частини 1 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України до позовної заяви додаються її копії, а також копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи, крім випадків, визначених частиною другою цієї статті.

За приписами частини 4 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

При цьому, в силу приписів частини 2 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом.

Частинами четвертою та п`ятою цієї статті визначено, що копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

На виконання частини 3 статті 170 Кодексу адміністративного судочинства України судом вручено представнику позивача Ярошенко С.М. позовну заяву з усіма доданими до неї матеріалами, тому у цій справі відсутній оригінал позовної заяви, оригінал ордеру про надання правничої (правової) допомоги серії ВІ №1142888 та належним чином засвідчені копії документів, додані до позовної заяви в обґрунтування позовних вимог, а також відсутні копія позовної заяви та копії доданих до позовної заяви документів відповідно до кількості учасників справи (для відповідача).

Частиною 1 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з частиною 2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене вище, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, керуючись статтями 94, 160, 161, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Політичної партії "ДОВІРА" про визнання протиправним та скасування рішення - залишити без руху.

Встановити позивачеві строк для усунення недоліків заяви - десять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Недоліки необхідно усунути шляхом надання до Полтавського окружного адміністративного суду:

- оригіналу позовної заяви та копій такої позовної заяви відповідно до кількості учасників справи;

- оригіналу ордеру про надання правничої (правової) допомоги серії ВІ №1142888, виданого 10 травня 2023 року адвокату Ярошенко Світлані Миколаївні;

- засвідчених в порядку, встановленому чинним законодавством, копій документів, доданих до позовної заяви в обґрунтування позовних вимог, а також копій таких документів відповідно до кількості учасників справи.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява повертається позивачеві.

Копію ухвали надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення19.02.2024
Оприлюднено22.02.2024
Номер документу117115703
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —440/7173/23

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Постанова від 30.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 30.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 06.09.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 27.06.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні