Ухвала
від 21.02.2024 по справі 330/1886/19
ЗАПОРІЗЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Дата документу 21.02.2024 Справа № 330/1886/19

Запорізький апеляційний суд

Єдиний унікальний № 330/1886/19 Головуючий у 1 інстанції: Гусарова В.В.

Провадження № 22-ц/807/2/24

У Х В А Л А

21 лютого 2024 року м. Запоріжжя

Запорізький апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого: Маловічко С.В., суддів: Дашковської А.В., Подліянової Г.С.

розглянувши заяву ОСОБА_1 , який представляє інтереси Державної інспекції архітектури та містобудування України, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

у справі за апеляційною скаргою заступникакерівника Запорізькоїобласної прокуратуриМаксименко Н.В.вінтересахдержави на рішення Якимівського районного суду Запорізької області від 15 квітня 2021 року у справі за позовом Першогозаступника прокурораЗапорізької області начальникауправління наглядуу кримінальному провадженнів інтересахдержави до Кирилівської селищноїради Мелітопольськогорайону Запорізькоїобласті, ОСОБА_2 ,ТОВ «Техас2016»,Державну інспекцію архітектури та містобудування України, ОСОБА_3 про скасування реєстрації деклараціїпро готовністьоб`єкта до експлуатації,знесення об`єктів,визнання незаконнимта скасуваннярішення Кирилівськоїселищної ради,визнання недійсним договору орендиземлі,повернення земельноїділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Запорізького апеляційного суду знаходиться вищевказана цивільна справа.

Розгляд справи призначено на 21 лютого 2024 року на 12 год. 20 хв.

Представник Кравченко Я.В., який діє в інтересах Державної інспекції архітектури та містобудування України, звернувся до суду з клопотанням про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Клопотання представник ОСОБА_1 обґрунтовує тим, що в Україні введено воєнний стан, у зв`язку з чим не має можливості взяти участь у судовому засідання, яке призначено на 21.02.2024, тому просить проводити судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів за його участі.

Положеннями ст. 212 ЦПК України передбачено, що суд за клопотанням сторони може постановити ухвалу про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Статтею 212 ЦПК України встановлено можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за заявою учасників справи.

Частиною 3 ст. 212 ЦПК України зазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Оскільки процесуальне право на участь сторони у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачено законом, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника ДІАМ Кравченко Я.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А :

Клопотання представника Кравченко Ярослава Валерійовича, який діє в інтересах Державної інспекції архітектури та містобудування України, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Провести судове засідання з розгляду справи призначене на 21 лютого 2024 року на 12 год. 20 хв. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних засобів зв`язку.

Забезпечити участь представника ОСОБА_1 у розгляді справи в судовому засіданні, яке призначене на 21 лютого 2024 року на 12 год. 20 хв. в приміщенні Запорізького апеляційного суду за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 162, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за поштовою адресою для реєстрації y.kravchenko@diam.gov.ua номер телефону: НОМЕР_1 .

Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Попередити сторони, що доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua)/

Підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису. Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: С.В. Маловічко

Судді: А.В. Дашковська

Г.С. Подліянова

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено23.02.2024
Номер документу117140780
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування реєстрації деклараціїпро готовністьоб`єкта до експлуатації,знесення об`єктів,визнання незаконнимта скасуваннярішення Кирилівськоїселищної ради,визнання недійсним договору орендиземлі,повернення земельноїділянки

Судовий реєстр по справі —330/1886/19

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сердюк Валентин Васильович

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Маловічко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні