Ухвала
від 22.02.2024 по справі 502/335/24
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/335/24

УХВАЛА

м. Кілія

Суддя Кілійського районного суду Одеської області Маслеников О.А.

розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2

до

ОСОБА_3 ,

Товариства з обмеженою відповідальністю «С.П.К.М.»,

ОСОБА_4 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Територіальний сервісний центр №5142 РСЦГСЦ МВС в Одеській області

про

визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі-продажу автомобіля недійсним, витребування із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль,-

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_2 адвокат Юрченко Наталя Сергіївна звернулась до Кілійського районного суду Одеської області з позовом до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «С.П.К.М.», ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Територіальний сервісний центр №5142 РСЦГСЦ МВС в Одеській області про визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі-продажу автомобіля недійсним, витребування із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль.

Розглянувши позовну заяву разом з додатками, встановлені підстави для залишення позовної заяви без руху, у зв`язку з невідповідності позову вимогамст. 175, 177 ЦПК України, виходячи з наступного.

Згідно з частиною 4статті 177 ЦПК Українидо позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Документом про сплату судового збору є квитанція установи банку або відділення зв`язку, які прийняли платіж або платіжне доручення, підписане уповноваженою посадовою особою банку і скріплене печаткою установи банку з відміткою про дату виконання платіжного доручення.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначаються Законом України«Про судовий збір», з подальшими змінами та доповненнями.

Відповідно до ст.4 Закону України «Про судовий збір»судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Згідно до п. п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою сплачується судовийзбір урозмірі 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Так, представником позивача заявлено одну вимогу майнового характеру (щодо витребування автомобіля) та три вимоги немайнового характеру (щодо визнання недійсним договору комісії; визнання недійсним договору купівлі-продажу автомобіля; скасування державної реєстрації права власності), але до позовної заяви було долучено квитанцію про сплату судового збору від 16.02.2024 року на суму 1211,20 гривень, тобто сплачено судовий збір лише за одну вимогу немайнового характеру.

Таким чином з урахування кількості вимог немайнового характеру, позивач при зверненні до суду з позовом, повинен був сплатити судовий збір в розмірі 3633,60 гривень, з розрахунку 1211,20 грн. х 3 (кількість вимог немайнового характеру).

Згідно до п. п. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону за подання до суду позовної заявимайнового характеру,яка поданафізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З врахуванням вищезазначеного, позивачу необхідно доплатити судовий збір в розмірі 2422,40 гривень за дві вимоги немайнового характеру та сплатити судовий збір за вимогу майнового характеру, у розмірі відповідно до п. п. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір».

Згідностатті 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене, позовна заявапідлягає залишенню без руху з наданням позивачу строку для приведення позову у відповідність з зазначеними вимогами законодавства.

Керуючись статтями175,177,185 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , Товариства з обмеженою відповідальністю «С.П.К.М.», ОСОБА_4 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Територіальний сервісний центр №5142 РСЦГСЦ МВС в Одеській області про визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі-продажу автомобіля недійсним, витребування із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль - залишити без руху.

Надати позивачу строк 10 днів з дня вручення копії даної ухвали для усунення недоліків позовної заяви, зазначених в ухвалі судді.

Роз`яснити позивачу положення ч. 3 ст. 185 ЦПК України, згідно яких якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175і177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кілійського районного суду

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено26.02.2024
Номер документу117172643
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —502/335/24

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні