Ухвала
від 25.03.2024 по справі 502/335/24
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/335/24

УХВАЛА

25 березня 2024 року м. Кілія

Суддя Кілійського районного суду Одеської області Маслеников О.А.

розглянувши заяву представника позивача адвоката Юрченко Наталі Сергіївни

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

по цивільній справі за позовом

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: територіальний сервісний центр № 5142 РСЦГСЦ МВС в Одеській області

до

ОСОБА_3 , ТОВ С.П.К.М., ОСОБА_4

про

визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі продажу автомобіля недійсним, витребування автомобіля із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Кілійського районного суду Одеської області перебуває справа № 502/335/24 за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: територіальний сервісний центр № 5142 РСЦГСЦ МВС в Одеській області до ОСОБА_3 , ТОВ С.П.К.М., ОСОБА_4 про визнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі продажу автомобіля недійсним, витребування автомобіля із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль.

Підготовче судове засідання по справі, призначено на 03.04.2023 року о 9:30 годині.

25.03.2024 року за вх. № 2789/24 на адресу Кілійського районного суду Одеської області від представника позивача надійшло клопотання про забезпечення проведення судового засідання по справі призначеного на 03.04.2024 року о 9:30 годині в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Розглянувши заяву представника позивача, судом встановлено наступне.

Згідно ч. 7ст. 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Частиною 4ст.212 ЦПК Українипередбачено, що під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України,посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Порядком роботи з технічними засобами відео конференції зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженому наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196, встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням відповідного програмного забезпечення.

Відповідно до пункту 2 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференц зв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ зазначеного Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до пункту 5 розділу І Порядку № 196 ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги необхідність забезпечити представнику позивача ефективну реалізацію його права на судовий захист сторони, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання та проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 03.04.2024 року о 9:30 годині, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням системи відеоконференцзв`язку «EasyCon».

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Забезпечити участь представника позивача адвоката Юрченко Наталі Сергіївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у підготовчому судовому засіданні, призначеному Кілійським районним судом Одеської області у складі головуючого судді Масленикова О.А., на 03.04.2024 року о 9:30 годині.

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» ( ІНФОРМАЦІЯ_1

Попередити сторони, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати ОСОБА_1 та позивачу.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя Кілійського районного суду О. А. Маслеников

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117863863
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору комісії недійсним, визнання договору купівлі продажу автомобіля недійсним, витребування автомобіля із чужого володіння та скасування державної реєстрації права власності на автомобіль

Судовий реєстр по справі —502/335/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сєвєрова Є. С.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Маслеников О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні